Μέχρι 31 Μαΐου οι δηλώσεις συμμετοχής των σχολείων του Ηρακλείου στο πρόγραμμα «Η Σεισμολογία στο Σχολείο»

Διημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Η Σεισμολογία στο Σχολείο: Πιλοτική εφαρμογή σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου» διοργάνωσε την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας, σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης και της συμμετοχής της πόλης του Ηρακλείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της Unesco για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί σε 25 σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου με  στόχο, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στο φαινόμενο του σεισμού, την εκλαΐκευση σεισμολογικών εννοιών αλλά και την εξειδίκευση των σχεδίων προστασίας έναντι του σεισμού στις σχολικές μονάδες.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, για το φαινόμενο του σεισμού αλλά και για τις ιδιαίτερες πτυχές του προγράμματος, έγιναν σχετικές παρουσιάσεις από τον Δρ. Ιωάννη Καλογερά, Σεισμολόγο – Διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση όσο και παρουσίαση εποπτικών μέσων, τα οποία μετέφερε στο Ηράκλειο για την καλύτερη κατανόηση του προγράμματος από τους εκπαιδευτικούς. Το υλικό αυτό είναι προϊόν πολυετούς δράσης του κ. Καλογερά  σχετικό με την σεισμολογία στην εκπαίδευση.

Όσοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικών μονάδων του Δήμου Ηρακλείου επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και για τον οποιονδήποτε λόγο δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην διημερίδα, μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου στην διεύθυνση οδ. Ανδρόγεω 2, 3ος και να παραλάβουν το σχετικό ερωτηματολόγιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μέχρι την Παρασκευή  31η Μαΐου 2019 και τις ώρες 08:30 έως 14:30. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 210-3490172 ή στο i.kalog@noa.gr  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί