Σε χωριά και οινοποιεία ο Β. Λαμπρινός

Χωριά και οινοποιεία του Δήμου Ηρακλείου επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από υποψηφίους της Δύναμης Πολιτών.

Συγκεκριμένα ο κ. Λαμπρινός πήγε στις Δαφνές, την Σίβα, τα Κεράσια, τον Προφήτη Ηλία, την Καρκαδιώτισσα, το Κυπαρίσσι, τις Γούρνες, τους Κάτω και τους Άνω Ασίτες καθώς και στα οινοποιεία Δουλουφακη-Βοριζανάκη-Εφροσυνη-Silva Δασκαλακη και Διαμαντάκη.

Η υποδοχή  για τον Β. Λαμπρινό ήταν παντού ζεστή και οι κάτοικοι του μετέφεραν τα προβλήματά τους, αναγνώρισαν ότι σε πολλούς τομείς έχει υπάρξει πρόοδος και του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για γεγονός ότι σε όλη την διάρκεια της θητείας του τους επισκεπτόταν και ήταν κοντά τους.

Όπως δήλωσε ο κ.Λαμπρινός σχετικά: «Έχουμε προχωρήσει σε έργα σε όλες τις κοινότητες και τους οικισμούς του Δήμου, κάποια εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Ωστόσο στο πρόγραμμα μας για την επόμενη δημοτική περίοδο έχουμε δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ενίσχυση  της περιφέρειας, καθώς και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, ανάμεσα στα οποία το κρασί έχει εξέχουσα θέση.

Πιστεύουμε ότι στο μοντέλο ανάπτυξης, που ταιριάζει στην περίπτωση της ενδοχώρας  του Ηρακλείου, ο αγροδιατροφικός τομέας, συνδυασμένος με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο.

Στο μοντέλο αυτό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει να διαμορφώσει νέες, βιώσιμες πολιτικές για την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της».

Το πρόγραμμα της Δύναμης Πολιτών για τον Αγροδιατροφικό Τομέα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Δημιουργία Ταυτότητας ανά Δημοτική Ενότητα:  Όλες οι Δημοτικές Ενότητες Ηρακλείου μπορούν να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης για ειδικές κατηγορίες επισκεπτών – γαστρονομικού, φυσιολατρικού, οικοτουριστικού, αρχαιολογικού, ιστορικού και θρησκευτικού τουρισμού.

Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με δράσεις όπως:

  • Φεστιβάλ  Εκτός Πόλης

Καθιερώσαμε  ως θεσμό τα ετήσια Φεστιβάλ  Εκτός Πόλης. Τα συνεχίζουμε στα χωριά του δήμου μας, τα σχεδιάζουμε από κοινού με τις τοπικές κοινωνίες, έτσι ώστε να συνδυάζουν την προβολή των τοπικών προϊόντων με δράσεις πολιτισμού.

Επεκτείνουμε φέτος πιλοτικά το φεστιβάλ του Δήμου “Τέχνη καθ’ οδόν” σε τρία χωριά του Δήμου, σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουν μια ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα.

  • Εκδηλώσεις Γαστρονομικού Τουρισμού.
  • Αγρο-πολιτιστικές Διαδρομές «Πόλης – Υπαίθρου»

Δημιουργία, Διασύνδεση, Προβολή και Προώθηση των πολιτιστικών διαδρομών του Ηρακλείου με τις αντίστοιχες διαδρομές του Πολιτισμού του «Οίνου» (αρχαιολογικά ευρήματα και επισκέψιμα οινοποιεία).

  • Δημιουργία υποδομών προβολής και προώθησης τοπικών προϊόντων

Ενδεικτικά:

  • Δημιουργία εκθετηρίου προϊόντων & Κέντρου γευσιγνωσίας στις Δαφνές.
  • Ολοκλήρωση από ίδια έσοδα του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Πνεύματος & Οίνου στο Βενεράτο προκειμένου να εξυπηρετήσει τον σκοπό του.
  • Διαδρομές σύνδεσης Φυσικού Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Αγροδιατροφής

Ενδεικτικά:

– Σε συνεργασία με το Δίκτυο Οινοποιών θα  προτείνουμε το προσεχές διάστημα το έργο «Οινο Περιπατητικές Διαδρομές», μήκους  περίπου 10km, που αφορά σε διαδρομές σύνδεσης αρχαίων πατητηριών και άλλων πολιτισμικών στοιχείων με σύγχρονα οινοποιεία  στην ΔΕ Γοργολαϊνη.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα της Δύναμης Πολιτών  εδώ: https://dypo.gr/programma-mas

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί