Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Γιάννης Κουράκης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα.

Άκουσε τους σχεδιασμούς και τις απόψεις του κ. Ζώρα για τις προτεραιότητες του Πανεπιστημίου και του παρουσίασε τις βασικές αρχές του προγράμματος του και ειδικότερα τη στρατηγική της δημοτικής κίνησης  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» για τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο αλλά και την οικονομική αναζωογόνηση του Δήμου και πως το Ηράκλειο θα μετατραπεί σε μια ευφυή και βιώσιμη πόλη με ισχυρή κυκλική οικονομία.

Ο Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα 42 χρόνια λειτουργίας του έχει αναδειχθεί σε ένα έντονα εξωστρεφές και καινοτόμο εκπαιδευτικό ίδρυμα που έχει φέρει πολλές διεθνείς διακρίσεις στο νησί και δίνει ζωντάνια και αίγλη στο Ηράκλειο. Οι πανεπιστημιακοί  οι ερευνητές και οι φοιτητές αποτελούν για το δήμο μας βασικό πυλώνα δημιουργικότητας και αστείρευτη πηγή νέων ιδεών και προτάσεων.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Ο Δήμος Ηρακλείου, σύμφωνα με τον κ. Κουράκη, θα επιδιώξει τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, πάνω σε καινοτόμες δράσεις και έργα, με έμφαση τις τεχνολογίες αιχμής. Ειδικά για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τόνισε τη

δυνατότητα αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του ιδρύματος στη Λεωφόρο Κνωσού για την δημιουργία ενός Τεχνολογικού Πάρκου με διαδραστικές δράσεις και ενός Μουσείου Επιστημών, που θα δώσει νέα πνοή σε ολόκληρη την περιοχή.

Όλοι μαζί για το καλό της πόλης

Ο Γιάννης Κουράκης υπογράμμισε: «Χθες η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο 3.7.5» παρουσίασε στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου την πρόταση για τη «Συμμαχία Ανάπτυξης» που μπορεί να αναλάβει το συντονισμό των βημάτων όλων των φορέων για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Η πρόταση μας στηρίζεται σε σύγχρονες αντιλήψεις, είναι συμβατή με τους νέους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κυριότερο αφουγκράζεται τις τοπικές ανησυχίες και ιδέες των παραγωγικών δυνάμεων.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτελεί αναντικατάστατο εταίρο του δήμου σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια για το καλό της πόλης. Κύριε Πρύτανη εγκαινιάζουμε μια νέα περίοδο στενής συνεργασίας για την υλοποίηση καινοτόμων ενεργειών που βελτιώνουν την εικόνα της πόλης  και ενισχύουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της».

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης μέσω του Πρύτανη, εξέφρασε την θέληση για στενή συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, καθώς η πρόταση της Δημοτικής Κίνησης για την «Συμμαχία Ανάπτυξης» βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση, στους επιστημονικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ζώρας προσέφερε στον κ. Κουράκη το βιβλίο με τίτλο «Πανεπιστήμιο Κρήτης: Η Γέννηση και η Πορεία 1977-2017».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί