Ο δήμαρχος Χερσονήσου, οι παράνομες αναθέσεις και οι χαμένες ταμειακές μηχανές!

Σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με τη νομιμότητα της λειτουργίας του δήμου Χερσονήσου, θέτει με επιστολή του στο Candiadoc δημότης της περιοχής, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεσή μας.

Διαβάστε:

” Παρακολούθησα χθες, 16-5-2019, το ντιμπειτ των υποψηφίων δημάρχων του Δήμου Χερσονήσου, στην τηλεόραση ΚΡΗΤΗ TV και ειλικρινά μου δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά, που Σας εξέθεσαν κ. σημερινέ Δήμαρχε.

Για το θέμα του τουρισμού, που ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης, θεωρώ πως βρισκόμαστε σε μια λάθος κατεύθυνση.

Κ. Μαστοράκη, τουρισμός δεν είναι κεφαλικός φόρος, να μετρούμε κεφάλια, πόσοι ήρθαν. Πρέπει να δούμε και την ποιότητα τους και τι προσφέρουν στην τοπική κοινωνία. Όταν έρχονται και μένουν έγκλειστοι στα ξενοδοχεία τους, με το βραχιολάκι, ο τουρισμός αυτός είναι μόνο για τους ξενοδόχους, που αυξάνουν τα κέρδη τους.

Επίσης τουρισμός δεν είναι ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες. Τουρισμός δεν είναι οι μισθοί πείνας των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Τουρισμός δεν είναι η κατάληψη της παραλίας από τις ξενοδοχειακές μονάδες και η απαγόρευση πρόσβασης σ αυτές του δημότη.

Εμείς θέλομε κύριε Μαστοράκη ένα ποιοτικό τουρισμό, που και ο τουρίστας να μένει ευχαριστημένος και να θέλει να ξανάρθει. Αλλά και να ωφελείται η τοπική κοινωνία. ‘Οταν όμως δεν έχει δρόμους και πεζοδρόμια να περπατήσει, όταν σκουπίδια υπάρχουν παντού, όταν οι κάδοι των απορριμμάτων τρέχουν τα λάδια, όταν για να πάει στην παραλία πρέπει να κόψει εισιτήριο, αυτός ο τουρίστας δεν θα μείνει ευχαριστημένος.

Κ. Μαστοράκη, έγινε αναφορά από τον συνυποψήφιο Σας κ. Σέγγο, σε κάτι ταμειακές μηχανές, που χάθηκαν. Δεν κατάλαβα το θέμα, αλλά θα ήθελα πολύ να μάθω τί είναι αυτό. Θα επανέλθω στο μέλλον και θα ζητήσω στοιχεία από τον Δήμο.

Επίσης κ. Μαστοράκη εκτεθήκατε για τις διαταγές πληρωμής και τις απ ευθείας αναθέσεις.

Κύριε Δήμαρχε, προβήκατε σε αγορά μεγάλης ποσότητας ηλεκτρολογικού υλικού, χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες. Προσπαθήσατε, θεωρώ μάταια, να δικαιολογήσετε αυτές τις προμήθειες. Είπατε ότι αυτές ήταν άμεσες ανάγκες, γιατί ηλεκτροφωτίστηκαν οι παραλιακοί δρόμοι Γουβών, Σταλίδας Μαλίων κ.λ.π.

Πέντε (5) χρόνια που είσαστε στο τιμόνι του Δήμου, γιατί δεν φροντίσατε να έχουν γίνει νόμιμα οι προμήθειες? Ξαφνικά θυμηθήκατε ότι πρέπει να γίνει ηλεκτροφωτισμός? Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17-9-2019 (σελ. 49 πρακτικών) ο κος Αντιδήμαρχος ομολογεί ότι το προμηθευθέν ηλεκτρολογικό υλικό τοποθετήθηκε στο γήπεδο Γουβών, στο γήπεδο Ελιάς στον ποταμό στην Ανάληψη κ.λ.π. Και μάλιστα ομολογεί ότι η τεχνική υπηρεσία δεν συναινεί (….Στην Ανάληψη, στον Ποταμό, που η η υπηρεσία δεν εγκρίνει να μπούνε φωτιστικά…..”.

Κύριε Μαστοράκη, με την τοποθέτηση Σας στην τηλεμαχία και αυτά που έχει αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Σας, έρχεσθε σε αντίθεση.

Όμως κ. Μαστοράκη, υπάρχει και το οικονομικό θέμα. Ο Δήμος είχε την δυνατότητα να ζητήσει προσφορές, οπότε θα υπήρχε έκπτωση, που φθάνει και το 50%. Ο Δήμος λοιπόν ζημιώθηκε από τις αυθαίρετες προμήθειες, σημαντικά.

Και μη πείτε ότι ο ηλεκτροφωτισμός των γηπέδων ή του Ποταμού στην Ανάληψη ήταν επείγουσες ενέργειες.

Και δεν μπορώ να καταλάβω επίσης κ. Μαστοράκη, πως έγινε όλο το υλικό να το αγοράσετε σε μια μέρα, και να κοπούν την ίδια μέρα 118 τιμολόγια. Υπάρχει δόλος, για να προβείτε σ αυτή την παράνομη προμήθεια, σπάσατε το έργο σε 117 κομμάτια, όσα τα τιμολόγια.

Να σημειώσω κ. Μαστοράκη ότι οι 250.000 ευρώ αφορούν την προμήθεια του υλικού και όχι εργασίες, όπως αναληθώς είπατε στην τηλεόραση, για να δικαιολογήσετε το υψηλό ποσό.

Αναφέρθηκαν επίσης κι άλλες προμήθειες, για τις οποίες δεν έγινε μεγάλη αναφορά στην τηλεμαχία.

Όμως, όσα ειπώθηκαν στην ΤV, δημιουργούν στον δημότη την εντύπωση της κακοδιαχείρισης.

Ακόμη και η άρνησή Σας, να ελεγχθούν οι προμήθειες αυτές από τα αρμόδια όργανα, δημιουργεί αναπάντητα ερωτήματα στον δημότη”.

Δείτε επίσης:

Εισαγγελέας στο δήμο Χερσονήσου για το “μεγάλο κόλπο” με τη βιομηχανία παράνομων αναθέσεων που ξεπερνούν τις 800.000 €

Δήμος Χερσονήσου: Πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο με τις παράνομες δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων € (έγγραφα)

Δήμος Χερσονήσου: Απευθείας αναθέσεις 260.000 ευρώ σε μια μέρα, με απόφαση και υπογραφή ενός αντιδημάρχου! (έγγραφα)

Δήμος Χερσονήσου: Πώς η Οικονομική Επιτροπή, μετά τις αποκαλύψεις, “άδειασε” τον αντιδήμαρχο για τις απευθείας αναθέσεις! (έγγραφο)

Νέα υπόθεση με βιομηχανία απευθείας αναθέσεων του αντιδημάρχου Χερσονήσου- Όλες οι αποφάσεις έχουν κριθεί παράνομες από την Αποκεντρωμένη

Σφοδρή καταγγελία Λουλουδάκη για τον αντιδήμαρχο Χερσονήσου και τις απευθείας αναθέσεις

Καταιγιστικές εξελίξεις στο δήμο Χερσονήσου: Παραιτήσεις μετά τη βιομηχανία παράνομων αποφάσεων!

Βιομηχανία απευθείας αναθέσεων: Παραδέχεται τις παρανομίες, όμως δηλώνει “στόχος”, ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί