«Βολές» Πολάκη κατά Κυριάκου: «Είναι επικίνδυνος»

Επίθεση τόσο στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, για την κύρωση δωρεάς για το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για fake news και για πόλεμο λάσπης που δέχεται η κυβέρνηση αλλά και για «πληρωμένα δημοσιεύματα».

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Μητσοτάκη για τους μάνατζερ σε δημόσια νοσοκομεία, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι αν πράγματι τα πιστεύει αυτά ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι «επικίνδυνος».

Ταυτόχρονα, σχολίασε και τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ανησυχίες Ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με τη δέσμη θετικών μέτρων της κυβέρνησης, αφήνοντας αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

«Μήπως ο κατά τα άλλα άγνωστος αξιωματούχος έχει το ίδιο όνομα με τον Γιάννη Στουρνάρα, που έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις του;» σημείωσε δεικτικά.

Ο κ. Πολάκης υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας και κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι διέλυσε το δημόσιο σύστημα υγείας.

«Αυτά που είπε ο αρχηγός της ΝΔ για το όραμα του στην υγεία δεν μαζεύονται με τίποτα. Αν πράγματι το πιστεύει και δεν έχει αντίρρηση να βάλει ιδιώτη να έχει το μάνατζμεντ στα νοσοκομεία είναι επικίνδυνος. Γιατί αυτό έφερε την κοινωνική καταστροφή. Αυτοί οι μάνατζερ που μπήκαν στα νοσοκομεία συνέβαλαν στη χρεοκοπία της χώρας, αυτοί συνέβαλαν να μαζευτούν 85 δισ. υπερτιμολογήσεις στον χώρο της υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε:

«Εμείς όμως δεν βάλαμε αυτούς τους μάνατζερ, αλλά ανθρώπους με κριτήριο την άνοδο της δημόσιας υγείας και όχι της ιδιωτικής για αυτό ενώ παραλάβαμε τα νοσοκομεία με χρέη έχουν πλεόνασμα. Εμείς υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης του ΕΣΥ για να δουλεύουν οι υπάλληλοι του ΕΣΥ. Εσείς μαζί με τα Μέσα Ενημέρωσης που σας υποστηρίζουν στέκεστε σε ένα παραθυρόφυλλο ή σε ένα σκασμένο λάστιχο ασθενοφόρου. Κάνετε την τρίχα όχι τριχιά αλλά παλαμάρι και δεν βλέπετε το υπερωκεάνιο. Όμως το βλέπει ο κόσμος για αυτό και η πλατεία στο Αιγάλεω που μίλησε ο πρωθυπουργός γέμισε».

Ακόμα, ο κ. Πολάκης, διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Άρτας, επειδή «απέναντι λειτουργεί ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο συμφερόντων της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη» όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα.

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για ψέματα με πληρωμένα δημοσιεύματα και τόνισε ότι από τον Μάρτιο του 2018 στο νοσοκομείο της Άρτας λειτουργεί ο νέος υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος μετά από ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό που έγινε.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, έκανε λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης του προγράμματος της ΝΔ και όσων είπε ο αρχηγός της, ενώ χαρακτήρισε «υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ» τα όσα αναφέρει για την εφταήμερη εργασία, όταν όπως είπε, επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «καθιερώθηκε η 9ημερη εργασία». «Το πρόγραμμα της ΝΔ έχει τρεις προτεραιότητες. Νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, λιγότερη φορολόγηση και αποκατάσταση της ασφάλειας του πολίτη»

Παράλληλα, επέκρινε έντονα την κατάθεση σειράς υπουργικών και βουλευτικών τροπολογιών σε νομοσχέδιο που αφορά κύρωση δωρεάς, τονίζοντας ότι είναι μια απέλπιδα και επικίνδυνη προσπάθεια της κυβέρνησης, εννέα μέρες πριν τις εκλογές να κάνει ρουσφετολογικές διευθετήσεις, μια πολιτική όπως είπε, που ταυτόχρονα εξαντλεί το δημοσιονομικό χώρο και αυτό θα το βρει μπροστά της και η χώρα και η επόμενη κυβέρνηση.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης καταδίκασε τις χθεσινές επιθέσεις σε προεκλογικές εκδηλώσεις της ΝΔ, κάνοντας λόγο για έκνομες πράξεις που είναι ευθεία επίθεση στη καρδιά της δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί