Ν. Ηγουμενίδης σε ΝΔ: Εσείς έχετε ανάγκη επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για την υφαρπαγή της ψήφου των εργαζομένων

Παρέμβαση απέναντι στην προκλητική στάση και επιχειρηματολογία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε χθες (15.5.2019) από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Ξοδέψατε δις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν καταφέρατε να χτίσετε ένα κοινωνικό κράτος αξιοπρέπειας. Ξοδέψατε δις για την υγεία και το δημόσιο σύστημα υγείας το παραδώσατε στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ξοδέψατε δις για τις υποδομές της χώρας, οι οποίες ωστόσο παρέμεναν προκλητικά στάσιμες».

Σε άλλο σημείο ανέφερε επίσης: «Δεν μπορεί να έχεις κοινωνική ευαισθησία, αν στην ιδεολογική σου φαρέτρα, στη στρατηγική σου δεν έχεις τον στόχο της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δεν έχεις τον στόχο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής ισότητας, δεν αντιπαλεύεις τις διακρίσεις των ανθρώπων κατά το φύλο, κατά το χρώμα του δέρματος, κατά τη γλώσσα, κατά την καταγωγή».

Απέναντι στο επαναλαμβανόμενο επιχείρημα της ΝΔ «να φύγει η χειρότερη Κυβέρνηση», ο Νίκος Ηγουμενίδης αντέτεινε: «Ναι, συμφωνώ μαζί σας ότι είμαστε η χειρότερη Κυβέρνηση, όσον αφορά εκείνους που επιθυμούν τη διατήρηση του καθεστώτοςς της διαφθοράς. Είμαστε η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος για όλους αυτούς που θέλουν να παραδώσουν την υγεία και την παιδεία στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις και σχετικά με τις επικοινωνιακές τακτικές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημείωσε: “Εσείς, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, χρειάζεστε τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τις πολιτικές μπουρμπουλήθρες, για τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων της κοινωνίας. Εσείς χρειάζεστε τη γυαλιστερή συσκευασία, για να κρύψετε το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσετε για τους πολλούς”.

Κλείνοντας την παρέμβαση του, σημείωσε ο ίδιος ότι «με τις ζωντανές, τις υγιείς, τις μαχόμενες κοινωνικές δυνάμεις, με την ευρύτερη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια με επιτυχία, έτσι και τώρα, παρά και ενάντια στην προσπάθειά σας, θα προχωρήσουμε με επιτυχία στο χτίσιμο της Ελλάδας της νέας εποχής».

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτησή του:

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Νίκου Ηγουμενίδη:

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τι ακούσαμε πάλι σε αυτή τη συζήτηση! Τι τοξικός πολιτικός λόγος είναι αυτός; Ακούστε τι λένε και δεν κοκκινίζει κανένας από ντροπή απέναντι στον ελληνικό λαό που μας ακούει: «Μετά το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει μέτρα που δεν πλησιάζουν καν τις επιτυχίες του 2014 της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Δώστε ό,τι προεκλογικές παροχές θέλετε. Όπου να ’ναι φτάνει η ώρα που θα φύγει η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε το τόπος». Αυτό είναι το βασικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας.

Να τα δούμε ένα-ένα: «Μετά από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο»: Δεν κατάλαβα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο χρειάζονταν;

Πέρασαν από τα χέρια σας τόσα χρήματα! Κι όμως αφήσατε τη χώρα ανοχύρωτη στο πελατειακό κράτος και τη διαφθορά! Ξοδέψατε δισεκατομμύρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν καταφέρατε να χτίσετε ένα κοινωνικό κράτος αξιοπρέπειας. Ξοδέψατε δισεκατομμύρια για την υγεία και ωστόσο το δημόσιο σύστημα υγείας το παραδώσατε στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ξοδέψατε δισεκατομμύρια για τις υποδομές της χώρας, οι οποίες ωστόσο παρέμεναν προκλητικά στάσιμες.

Διερωτώμαι για το εξής: Είναι η πολιτική ανεπάρκεια, η πολιτική ανικανότητά σας που οδήγησε στο πρώτο και στο δεύτερο μνημόνιο ή μήπως αυτά είναι στοιχεία της ταυτότητας του κράτους που θέλει η συντηρητική παράταξη;

«Μετά το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο», λέτε. Θυμόμαστε όλοι ότι παραδώσατε  τα ταμεία όχι απλά άδεια, αλλά μείον. Θυμόμαστε όλοι την περίοδο του 2014 που περιμέναμε τις δόσεις απ’ έξω, για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, για να εκπληρωθούν οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους. Ήταν ένα «αχρείαστο τρίτο μνημόνιο», αποτέλεσμα των χειρισμών της «πρώτη φορά Αριστεράς» ή ήταν σχεδιασμένο και απαραίτητο τρίτο μνημόνιο, αποτέλεσμα του σχεδιασμού των Σαμαρά-Βενιζέλου για να κλείσουν την «αριστερή παρένθεση» στην πολιτική ζωή του τόπου;

Μας γυρνάτε, λέτε, στο 2014. Αλήθεια; Είναι το ίδιο τα άδεια ή αρνητικά ταμεία με 31 δισεκατομμύρια ευρώ «μαξιλάρι» που υπάρχει σήμερα; Είναι το ίδιο ένα κατεστραμμένο ασφαλιστικό σύστημα με ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που έχουμε σήμερα;

Δεν με παίρνει ο χρόνος για να σταθώ σε όλα τα παραδείγματα. Θα ήθελα πολύ απλά, πάνω σ’ αυτό που είπε ο κ. Γεωργιάδης, να καταθέσω, κύριε Πρόεδρε, ότι εγώ εγκατέλειψα την ιατρική την οποία εξακολουθώ να αγαπώ -δεν έγινα κατά λάθος ο γιατρός που είμαι, ήθελα, ήταν επιλογή μου- λόγω της συνείδησής μου, επειδή έζησα από πρώτο χέρι τους αποκλεισμούς από το δημόσιο σύστημα υγείας των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας. Και είχε το θράσος ο κ. Γεωργιάδης να ρωτήσει πού βρήκαμε την κοινωνική ευαισθησία.

Η κοινωνική ευαισθησία, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας -και η Χρυσή Αυγή μίλησε πριν από λίγο γι’ αυτό- δεν είναι φιλευσπλαχνία. Δεν είναι φιλανθρωπικό τσάι στις εκδηλώσεις των κυρίων της υψηλής κοινωνίας. Δεν μπορεί να έχεις κοινωνική ευαισθησία, αν στην ιδεολογική σου φαρέτρα, στη στρατηγική σου δεν έχεις τον στόχο της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δεν έχεις τον στόχο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής ισότητας, δεν αντιπαλεύεις τις διακρίσεις των ανθρώπων κατά το φύλο, κατά το χρώμα του δέρματος, κατά τη γλώσσα, κατά την καταγωγή.

Από εδώ πηγάζει, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και κύριε Αντιπρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, η κοινωνική μας ευαισθησία. Εδώ θα δείτε τη βάση για τη συμμετοχή και την προσφορά της Αριστεράς στους κοινωνικούς αγώνες.

Έχετε μια αντίφαση να λύσετε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια με σχέδιο, με πολλή δουλειά, με συγκρούσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, αλλά κυρίως με την κοινωνία, την κοινωνία που κερδίσαμε στη βάση του σχεδίου μας.

Εσείς σήμερα, ως παράταξη της ελίτ, ως παράταξη των λίγων, ναι, για να πάρετε την κυβέρνηση, για να κερδίσετε την πλειοψηφία, πρέπει να πάρετε την ψήφο του άνεργου, εσείς που φτάσετε την ανεργία στο 30%! Πρέπει να πάρετε την ψήφο του νεολαίου εσείς που τον καταδικάσατε στον απαράδεκτο υποκατώτατο μισθό. Πρέπει να πάρετε την ψήφο του ανθρώπου που καταστράφηκε οικονομικά εσείς που με την πολιτική σας καταστρέψατε το 25% του πλούτου της χώρας, εσείς που κι αν δεν είχατε Τρόικα, έπρεπε να την εφεύρετε.

Εσείς, λοιπόν, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, χρειάζεστε τις χάντρες και τα καθρεφτάκια για την εξαγορά των συνειδήσεων. Εσείς, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, χρειάζεστε τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τις πολιτικές μπουρμπουλήθρες, για τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων της κοινωνίας. Εσείς χρειάζεστε τη γυαλιστερή συσκευασία, για να κρύψετε το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσετε για τους πολλούς.

Ολοκληρώνω, κύριε Πρόεδρε και ευχαριστώ για την ανοχή σας.

Εσείς που όταν στη ρημαγμένη κοινωνία βλέπατε μαγνήτη επενδύσεων –άσχετα που δεν φέρατε καμιά επένδυση στην Ελλάδα- σ’ αυτά τα μέτρα που θα επιταχύνουν σήμερα τους ρυθμούς ανάπτυξης και θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους που σήκωσαν το κύριο βάρος για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, εσείς βλέπετε προεκλογικές παροχές.

Λέτε «να φύγει η χειρότερη Κυβέρνηση». Ναι, συμφωνώ μαζί σας ότι είμαστε η χειρότερη Κυβέρνηση, όσον αφορά εκείνους που επιθυμούν τη διατήρηση του καθεστώτος της διαφθοράς. Ναι, είμαστε η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, όσον αφορά εκείνους που θέλουν το καθεστώς της διαπλοκής. Ναι, είμαστε η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, όσον αφορά το να μην επιτρέπουμε να υπάρχουν συνθήκες γαλέρας, στις οποίες καταδικάσατε τους εργαζόμενους. Είμαστε η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος για όλους αυτούς που θέλουν να παραδώσουν την υγεία και την παιδεία στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, όπως με τις ζωντανές, τις υγιείς, τις μαχόμενες κοινωνικές δυνάμεις, με την ευρύτερη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια με επιτυχία, έτσι και τώρα, παρά και ενάντια στην προσπάθειά σας, θα προχωρήσουμε με επιτυχία στο χτίσιμο της Ελλάδας της νέας εποχής.

Σας ευχαριστώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί