Αθώοι οι εννέα Κούρδοι που κατηγορούνταν για τρομοκρατία

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους για όλες τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες τους εννέα  Κούρδους που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017. Έξι εξ αυτών καταδικάστηκαν για πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους εννέα αλλοδαπούς για τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Έξι από τους κατηγορούμενους κηρύχθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας, για τα οποία καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα με αναστολή. Οι άλλοι τρεις αθώοι από όλες κατηγορίες.

Σημειώνεται ότι και η εισαγγελέας Έδρας είχε κάνει απαλλακτική πρόταση για το βασικό σκέλος του κατηγορητηρίου που αφορούσε τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι των εννέα Κούρδων αναφέρθηκαν σε «δίκαιη απόφαση του δικαστηρίου» τονίζοντας πως τα ευρήματα σε βάρος των εντολέων τους ήταν πενιχρά και γι’ αυτό οδήγησαν σε απαλλαγή τους.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί