Αμερικανός αγρότης ακρωτηρίασε το πόδι του με σουγιά, όταν παγιδεύτηκε σε μηχάνημα

Ένας αγρότης από τη Νεμπράσκα έκανε το αδιανόητο για να κρατηθεί στη ζωή: με έναν σουγιά, ακρωτηρίασε το πόδι του που είχε πιαστεί σε ένα μηχάνημα, όπως μετέδωσαν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

“Δεν είχα άλλη επιλογή”, είπε απλά ο 63χρονος Κερτ Κέιζερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Ο αγρότης από την κοινότητα Πέντερ, στη Νεμπράσκα, ήταν μόνος εκείνη την ημέρα του Απριλίου. Αποθήκευε σιτηρά σε ένα σιλό, με τη βοήθεια ενός ιμάντα μεταφοράς, όταν το πόδι του βρέθηκε παγιδευμένο στη μηχανή αυτήν.

Καθώς δεν μπορούσε να φτάσει το κινητό τηλέφωνό του, ο Κέιζερ δεν είχε κανέναν τρόπο για να καλέσει βοήθεια. Ακόμη κι αν έβαζε τις φωνές, δεν θα τον άκουγε κανείς στο αγρόκτημα των 6.000 στρεμμάτων, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Omaha World Herald. “Δεν ήξερα τι να κάνω. Φοβόμουν ότι (το μηχάνημα) θα μου ρούφαγε ακόμη περισσότερο το πόδι”, είπε ο ίδιος.

Η λύση που βρήκε ήταν ακραία, αλλά του έσωσε τη ζωή: έβγαλε από την τσέπη του έναν σουγιά, με λεπίδα περίπου 7 εκατοστών, και άρχισε να κόβει το πόδι του.

“Ήταν τόση η αδρεναλίνη που δεν ξέρω αν πονούσα ή όχι. Νομίζω ότι ο άνθρωπος θέλει να ζήσει και κάνει αυτό που πρέπει για να επιβιώσει”, είπε ο Κέιζερ.

Αφού απελευθερώθηκε, κόβοντας το πόδι του κάτω από το γόνατο, ο 63χρονος σύρθηκε μερικές δεκάδες μέτρα, μέχρι το πλησιέστερο τηλέφωνο, για να καλέσει τον γιο του. “Δεν έχασα τις αισθήσεις μου ούτε για μια στιγμή μέχρι (…) που άρχισαν να με χειρουργούν” στο νοσοκομείο, θυμάται.

Ο Κερτ Κέιζερ επέστρεψε στο σπίτι του την περασμένη Παρασκευή, αφού έμεινε για μία εβδομάδα στο νοσοκομείο και για άλλες δύο σε ένα κέντρο αποκατάστασης. Κυκλοφορεί με αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά δεν το βάζει κάτω: “Ξέρω ότι θα ξαναπερπατήσω, σχετικά φυσιολογικά. Άλλοι άνθρωποι δεν τα καταφέρνουν, δεν θα ξαναπερπατήσουν ποτέ”, είπε.

Η ιστορία του Κέιζερ θυμίζει την τραγωδία του ορειβάτη Άρον Ράλστον, ο οποίος ακρωτηρίασε το χέρι του αφού έμεινε επί πέντε ημέρες παγιδευμένος σε έναν βράχο. Η περιπέτεια του Ράλστον γυρίστηκε ταινία από τον Ντάνι Μπόιλ το 2011, με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Φράνκο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί