Τι λέει η WhatsApp για την κυβερνοεπίθεση – Στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ η υπόθεση

Η WhatsApp της Facebook ανακοίνωσε σήμερα πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραβίαση της ασφάλειας της εφαρμογής μηνυμάτων της προέρχεται από μια ιδιωτική εταιρεία παρακολούθησης και ότι ανέφερε το επεισόδιο στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δείτε Επιχείρηση κατασκοπείας από χάκερ μέσω spyware στο WhatsApp

Η WhatsApp, ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία μηνυμάτων, χρησιμοποιείται κάθε μήνα από 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους και προβάλλει το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και ιδιωτικότητας που προσφέρει, καθώς τα μηνύματα στην πλατφόρμα της κρυπτογραφούνται ώστε η WhatsApp και τρίτα μέρη να μην μπορούν να τα διαβάσουν ούτε να τα ακούσουν.

Εκπρόσωπος της WhatsApp δήλωσε πως η επίθεση ήταν περίπλοκη και είχε τα σημάδια μιας «ιδιωτικής εταιρείας που εργάζεται με κυβερνήσεις για επιχειρήσεις παρακολούθησης».

«Η WhatsApp ενθαρρύνει τον κόσμο να αναβαθμίσει την τελευταία εκδοχή της εφαρμογής μας, καθώς και να κρατάει ενημερωμένα τα λειτουργικά συστήματα των κινητών τηλεφώνων, ώστε να προστατεύεται από εν δυνάμει στοχευμένη εκμετάλλευση με στόχο πληροφορίες αποθηκευμένες σε φορητές συσκευές», δήλωσε εκπρόσωπος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί