Η ομιλία του Μ. Συντυχάκη στο πολυνομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

«Η κυβέρνηση ξαναστήνει ένα σκηνικό εξαπάτησης του λαού με το αφήγημα περί ”θετικών” μέτρων, στη λογική του Χότζα ”σου παίρνω δέκα και σου επιστρέφω ένα”, τα οποία δεν αλλάζουν ούτε το αποκρουστικό και βάρβαρο πρόσωπο της κυβέρνησης ούτε την τραγική κατάσταση που ζει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις.

Υπογράμμισε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πάνε να εγκλωβίσουν το λαό σε ψευτοδιλήμματα και να οξύνουν την πόλωση στα δευτερεύοντα, «κρύβοντας την ταύτισή τους στο κύριο και βασικό, που είναι το τσάκισμα του λαού για την ενίσχυση της κερδοφορίας μιας χούφτας πλουτοκρατών και κρατώντας υποταγμένη τη σκέψη του σε επικίνδυνες, χρεοκοπημένες λογικές του ”μικρότερου κακού”».

Πρόσθεσε πως την ταύτισή τους στα σημαντικά που τσακίζουν το λαό, τη μετατρέπουν σε προσχηματική διαφωνία, καυγαδίζοντας αισχρά και προκλητικά για το ποιος θα πρωτοπάρει τα εύσημα από το μεγάλο κεφάλαιο. Ειδικά για την «πάσα» που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ με την πρότασή του για επταήμερη δουλειά, ο Μ. Συντυχάκης επισήμανε πως «τον πρόλαβαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού, οι οποίοι μαζί με τους ξενοδόχους υπέγραψαν την κλαδική σύμβαση που επιβάλλει εφταήμερη εργασία στα ξενοδοχεία, στις περιόδους αιχμής». Επίσης, ανέφερε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο διατήρησε τους αντεργατικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά τους ενίσχυσε ακόμα περισσότερο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί