Απονομή βραβείων William Stanley Moss για το έτος 2019 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, ώρα 19.45, θα πραγματοποιηθεί στα Διδακτήρια της Φιλοσοφικής Σχολής (Αμφιθέατρο Β) του Πανεπιστημίου Κρήτης η τελετή απονομής των βραβείων William Stanley Moss για το έτος 2019.

Ο William Stanley Moss (1921-1965) πήρε μέρος στην αντίσταση εναντίον των Γερμανών στην Κρήτη και μάλιστα στην περίφημη απαγωγή του Στρατηγού Κράιπε. Μετά το τέλος του πολέμου αποτύπωσε τις μνήμες και τις εμπειρίες του από τον πόλεμο σε βιβλία που σημείωσαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία. Ένα από αυτά (Ill Met by Moonlight, Κακό φεγγαραντάμωμα στην ελληνική μετάφραση) γυρίστηκε σε ταινία. Η κόρη του Billy Moss Gabriella Bullock διέθεσε μέρος του ποσού που προέρχεται από τα πνευματικά δικαιώματα των βιβλίων του πατέρα της, θεσπίζοντας ετήσια βραβεία για μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας και Αρχαιολογίας ως έκφραση χρέους και ευγνωμοσύνης προς τον κρητικό λαό.

Φέτος βραβεύονται οι φοιτητές Γεωργία Χουστουλάκη (Υποψήφια Διδάκτωρ, Τμήμα Φιλολογίας) και Παρασκεύη Δανδάλη (Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας).

Η επίδοση των βραβείων θα γίνει από τη χορηγό κυρία Gabriella Bullock. Ομιλία με θέμα τη λογοτεχνία στον πόλεμο θα δώσει η Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγήτρια Αγγέλα Καστρινάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί