Στον εισαγγελέα ο δράστης του στυγερού φονικού – Πένθος στον Δήμο Πλατανιά

Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο δράστης του χθεσινού στυγερού φονικού που συγκλόνισε την κοινωνία των Χανίων.

Δείτε:  ‘Μαφιόζικη’ επίθεση στην Κρήτη: Πυροβόλησαν άνδρα μέρα μεσημέρι έξω από το μαγαζί του (Φωτο)

Κρήτη: Νεκρός ο άνδρας που δέχθηκε πυροβολισμούς έξω από το μαγαζί του

Ο 60χρονος που συνελήφθη από την πρώτη στιγμή, καθώς ο ίδιος ενημέρωσε τις αρχές για την πράξη του, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, έχει και κατά το παρελθόν προβληματίσει την Ελληνική Αστυνομία με την παραβατική του συμπεριφορά.

Μάλιστα εικάζεται πως οι κτηματικές διαφορές που είχε με τον άτυχο 42χρονο ενδεχομένως να είχαν σχέση με διαφορές που θεωρούσε πως έχει ο δράστης με τον δήμο Πλατανιά, καθώς το θύμα ήταν πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου, ενώ ήταν και υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 60χρονος δράστης πυροβόλησε τον 42χρονο με ένα αυτοσχέδιο κυνηγητικό μονόκαννο, το οποίο μάλιστα είχε κρύψει σε μια σακούλα.

Πένθος στον Δήμο Πλατανιά

Συλλυπητήριο ψήφισμα για την τραγική απώλεια, κατόπιν της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του, του Προέδρου της ΤΚ Ορθουνίου Κατσουλάκη Κων/νου στο Δήμο Πλατανιά, εξέδωσε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά, το οποίο αναφέρει:

“Με αφορμή την τραγική απώλεια κατόπιν της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Κατσουλάκη Κων/νου, μετά από εισήγηση του Δήμαρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, ημέρα Κυριακή 12/05/2019, ομόφωνα αποφάσισε:

 Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την άγρια δολοφονία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Κατσουλάκη Κων/νου, που σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία του Ορθουνίου αλλά και των Χανίων καθώς ο εκλιπών υπήρξε άνθρωπος ευγενής, διακριτικός και ακούραστος εργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διακρίθηκε για το ήθος και την προσφορά του στον τόπο. Ο Κώστας Κατσουλάκης από την θέση του Προέδρου της Τοπικής του Κοινότητας υπερασπίσθηκε με σθένος τη Δημόσια περιουσία και το Δημόσιο και κοινό συμφέρον για να δολοφονηθεί με άνανδρο τρόπο από έναν καταδικασμένο καταπατητή της δημόσιας περιουσίας.

Σε μια εποχή απαξίωσης της συμμετοχής στα κοινά, ο άδικος χαμός ενός νέου και ευγενούς ανθρώπου με τεράστια προσφορά όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά και στο χωριό του και στους συντοπίτες του, αποτέλεσε ένα φωτεινό παράδειγμα αυταπάρνησης, ανιδιοτέλειας και θυσίας για το δημόσιο συμφέρον και το κοινό όφελος αφού ο Κων/νος Κατσουλάκης υπηρέτησε με πάθος την Αυτοδιοίκηση, ενώ διεκρίνετο από πνεύμα συνεργασίας και αγάπης για τον τόπο καταγωγής του και για τον συνάνθρωπο, τον οποίο ήθελε πάντοτε να υπηρετεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε την Πολιτεία να απονείμει δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για μια ευνομούμενη Πολιτεία.

 Ο Δήμαρχος Πλατανιά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

 Η κηδεία του εκλιπόντος να τελεσθεί με δημοτική δαπάνη.

 Οι Υπηρεσίες του Δήμου Θα παραμείνουν κλειστές από τις 12.00 μ.μ

 Οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα να παραμείνουν μεσίστιες κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί