Ο Μεσαίωνας του ακραίου νεοφιλελεύθερου Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προεκλογική διακαναλική του συνέντευξη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η πενθήμερη εργασία να μετατραπεί σε επταήμερη, ενώ, σε πλήρη ακολουθία με τις δηλώσεις του ότι είναι «λαϊκισμός η 13η σύνταξη» δεν δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει αυτό το θετικό μέτρο για τους συνταξιούχους, αν και σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η Ν.Δ. θα το ψηφίσει στη Βουλή.

Δείτε: Δεν δεσμεύθηκε για 13η σύνταξη, αλλά δεσμεύθηκε για επταήμερη εργασία!

Ο εκπρόσωπος του εργασιακού Μεσαίωνα

«Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους συνταξιούχους και να τους πούμε ότι ο κύριος Τσίπρας δίνει με τρόπο ξεδιάντροπο ένα προεκλογικό επίδομα και όχι 13η σύνταξη. Θα μπορούσε να το μοιράζει μαζί με τα ψηφοδέλτιά του έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή των εκλογών» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Το ζήτημα δεν είναι να κρατάμε ανθρώπους εξαρτημένους από τα επιδόματα, αυτό ανακυκλώνει τη φτώχεια, δεν λύνει πραγματικά προβλήματα. Δεν υποφέρουν μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι, τα νοικοκυριά που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, αλλά γι’ αυτούς δεν υπάρχει λέξη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Τσίπρα τον ενδιαφέρει μόνο πως θα δελεάσει τους συνταξιούχους 5 μέρες πριν από τις εκλογές» τόνισε. 

Στην τοποθέτησή του για το 8ωρο ξεπέρασε πράγματι τον εαυτό του δεσμευόμενος και για επταήμερη εργασία.«Όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους μέσω επιχειρησιακής σύμβασης για να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και το κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ»

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού, «ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική  ξεπέρασε  ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του».

«Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη “ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα”. Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί.

Για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα (επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα. 

Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό» αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού.

«Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο…»

Η απάντηση του Μαξίμου στη ΝΔ για την ανακοίνωσή της με την οποία προσπαθεί να δώσει διευκρινίσεις και ουσιαστικά να «μαζέψει» τις δηλώσεις Μητσοτάκη:

«Η ΝΔ προσπαθεί μάταια, με ψέματα και λαθροχειρίες, να μαζέψει τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ήταν ξεκάθαρος. Μίλησε για επταήμερη εργασία και όχι για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων η οποία εξάλλου ίσχυε πάντοτε.

Φιλότιμες οι προσπάθειες να διορθώσουν τον αρχηγό τους στη ΝΔ, αλλά οι πολίτες και οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο…»

Τι απάντησε η ΝΔ:

«Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε “13η σύνταξη” ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα. Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου(!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους. Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαίου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα».

Τι απαντά το υποργείο Εργασίας

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η δυνατότητα συνεχούς επταήμερης λειτουργίας επιχειρήσεων, βιομηχανιών και εταιρειών, ισχύει διαχρονικά και δεν έχει καμία σχέση με την επταήμερη εργασία για την οποία μίλησε ο κ. Μητσοτάκης. «Η σύμβαση στην επιχείρηση Παπαστράτος προβλέπει ότι, εφόσον η επιχείρηση πάρει άδεια συνεχούς λειτουργίας και εφόσον εισαχθεί στην παραγωγή ένα νέο προϊόν, εργαζόμενοι και εργοδότης θα συμφωνήσουν την οργάνωση του χρόνου εργασίας σε βάρδιες και δεν προβλέπει επταήμερη εργασία. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή και με επταήμερη λειτουργία, θα εξακολουθούν να δουλεύουν με βάση, όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία και σε καμία περίπτωση επταήμερο. Για την ιστορία, η επιχείρηση, αυτήν τη στιγμή, δουλεύει Δευτέρα έως Παρασκευή, με οκτάωρη εργασία» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

Όπως επισημαίνει, επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας υπήρχαν και θα υπάρχουν. «Εργαζόμενοι συνεχούς και εξοντωτικής εργασίας υπάρχουν μόνο στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη. Εκεί όπου, επίσης, οι Συλλογικές Συμβάσεις είναι ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, το 8ωρο ξεπερασμένο, τα κοινωνικά επιδόματα πελατειακές παροχές εξαγοράς, εκεί όπου το δώρο Χριστουγέννων και η 13η σύνταξη δεν πρέπει να υπάρχουν.

Το «αύριο» που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης, είναι κυριολεκτικά επιστροφή στο πιο σκληρό και εκμεταλλευτικό χθες για τους εργαζόμενους» τονίζει το υπουργείο Εργασίας.

Σχόλια για τις εξαγελίες Μητσοτάκη

To σχόλιο του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου:

Δ. Τζανακόπουλος@d_tzanakopoulos

1/2 Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κου Μητσοτάκη δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τον άκουσα να μιλάει για την υιοθέτηση 7ήμερης εργασίας. Έπρεπε να το ακούσω 2η και 3η φορά.3193:23 μ.μ. – 12 Μαΐ 2019 · HellasΠληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter166 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Το σχόλιο του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση:Προβολή εικόνας στο Twitter

Προβολή εικόνας στο Twitter

Αλέξης Χαρίτσης@alexischaritsis

Ας διαβάσει Ένγκελς-«Η κατάσταση της Εργατικής Τάξης στην Αγγλία» ο κ. Μητσοτάκης. Τέλος 8ωρου – 5ημέρου, «εθελοντική» 7ήμερη εργασία χωρίς ωράριο και υπερωρίες, έγιναν πράξη στο Μάντσεστερ από τον 18ο αιώνα. Και τότε οι εργαζόμενοι, «συναινούσαν». Αν δεν ήθελαν να λιμοκτονήσουν.1297:00 μ.μ. – 12 Μαΐ 201963 άτομα συζητούν σχετικά με αυτόΠληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Το σχόλιο της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη:

Όλγα Γεροβασίλη@olgagerovasili

Μετά από έναν αιώνα ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει τα εργασιακά δικαιώματα στα προ του 1916 απάνθρωπα επίπεδα. Εξαφανίζει και το χρόνο ο πρόεδρος της ΝΔ.947:30 μ.μ. – 12 Μαΐ 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter46 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Το σχόλιο του υπουργού ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά:

Νίκος Παππάς@nikospappas16

Ο @kmitsotakis έδωσε συνέντευξη για να μας πεί: 7ήμερο δουλειά και κομμένη η 13η. Επίσης, ότι καλά έκανε και είπε όσα είπε, για τον πατέρα του πρωθυπουργού. Προτείνουμε να καθιερώσει καθημερινό briefing.4992:53 μ.μ. – 12 Μαΐ 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter292 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

O υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφέρει:

Χρ.Βερναρδάκης@ChVernardakis

Η πολιτική της γαλερας:Πριν λίγες ημέρες το ΚΕΦΙΜ παρουσίασε προτασεις, πολλές εκ των οποίων θα έκαναν το ΔΝΤ να φαίνεται “κεντρωο”. Σήμερα ο Πρ.της ΝΔ υιοθέτησε επισημως το “ωράριο – λάστιχο” με την 7ημερη εργασια κ,την προτεραιοτητα των επιχ/κων συμβάσεων έναντι των κλαδικών…97:40 μ.μ. – 12 Μαΐ 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του TwitterΔείτε άλλα Tweet του χρήστη Χρ.Βερναρδάκης

Η εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, αναφέρει:

YouTube ‎@YouTube

Ράνια Σβίγκου@rania_sv

Ωμότητα και κυνισμός Μητσοτάκη. Κατάργηση 8ωρου και θεσμοθέτηση 7ημερης εργασίας. Μεσαίωνας κανονικός. Δείτε το σχετικό απόσπασμα βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=MQg5zu8h9_A&feature=youtu.be …1253:53 μ.μ. – 12 Μαΐ 2019147 άτομα συζητούν σχετικά με αυτόΠληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνει:

Έφη Αχτσιόγλου@E_Achtsioglou

Νόμιζα ότι μετά την εξαγγελία του για το τέλος του 8ωρου ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μας επιφύλασσε άλλες εκπλήξεις. Αλλά ναι, τελικά σήμερα κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Εξήγγειλε την 7ημερη εργασία.6263:26 μ.μ. – 12 Μαΐ 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter369 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας, τονίζει:

Κώστας Μπάρκας@kostasbarkas

Κάθε μέρα μας εκπλήσσει «ευχάριστα» ο πρόεδρος της @neademokratia @kmitsotakis! Σήμερα λοιπόν ανακοίνωσε την 7ήμερη εργασία γιατί «ο κόσμος αλλάζει» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Θα έχουν όμως εργασιακά δικαιώματα! Ποια; Να μην μιλάνε, να ακούν τα αφεντικά!913:59 μ.μ. – 12 Μαΐ 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter43 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρει:

Dim. Papadimoulis@papadimoulis

«Ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα» χαρακτήρισε σήμερα ο @kmitsotakis την 13η σύνταξη. Αν κ ξέρει ότι είναι μόνιμη κ όχι προσωρινή! Αλλά θα την ψηφίσει! Αρνήθηκε όμως κ να δεσμευτεί, ότι θα την διατηρήσει! Γιατί η κρυφή του ατζέντα είναι το ΟΧΙ του Βέμπερ. Μαύρο κ στους 2 λοιπόν!2295:04 μ.μ. – 12 Μαΐ 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter117 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Dim. Papadimoulis@papadimoulis

Ο @kmitsotakis αποκάλυψε χθες το αντικοινωνικό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του. Μη δέσμευση για την 13η σύνταξη, 7ήμερη εργασία κ το παιδί από το Περιστέρι που «θα γίνει ψυκτικός». Ενώ αυτός από το Κολάμπια, έχει γεννηθεί για Πρωθυπουργός! Με αυτά που μαρτυράει, δεν θα γίνει ποτέ!327:51 π.μ. – 13 Μαΐ 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του TwitterΔείτε άλλα Tweet του χρήστη Dim. Papadimoulis

Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, αναφέρει:

Costas Zachariadis@CZachariadis

-«Αντίθετη στην ανθρώπινη φύση μια κοινωνία χωρίς ανισότητες»
-«Δεν υπάρχει δυνατότητα για 13η σύνταξη»
-«Οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς»
-«Να μετατρέψουμε το 5 ήμερο σε 7 ήμερο»

Είναι που δεν κάνει πολιτικές για τις ελίτ!!943:51 μ.μ. – 12 Μαΐ 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter53 άτομα συζητούν σχετικά με αυτόFacebook Twitter

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί