Τουρίστρια πέθανε από λύσσα όταν τη δάγκωσε αδέσποτος σκύλος στις Φιλιππίνες

Δύο μήνες μετά που επέστρεψε από τις διακοπές της στις Φιλιππίνες κατέληξε η 24χρονη Νορβηγίδα Μπιργκίτε Κάλεσταντ. Αιτία, η λύσσα. Η κοπέλα είχε σώσει ένα αδέσποτο σκυλί όταν έκανε διακοπές στις Φιλιππίνες,. Αυτό της προκάλεσε γρατσουνιές και δαγκωνιές πάνω στο παιχνίδι και έτσι της μετέδωσε λύσσα, για την οποία δεν εμβολιάστηκε.

Όταν επέστρεψε στην πατρίδα της άρχισε να αισθάνεται αδιάθετη αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να διαγνώσουν τη λύσσα, καθώς είναι μία ασθένεια που δεν έχει καταγραφεί στη Νορβηγία από το 1815. Οι γονείς της Μπιργκίτε κάνουν εκστρατεία ώστε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για λύσσα για όσους ταξιδεύουν στις Φιλιππίνες.

Τα αρχικά συμπτώματα της λύσσας περιλαμβάνουν πυρετό και ημικρανίες, ενώ καθώς η ασθένεια προχωρεί οι ασθενείς υποφέρουν από παραισθήσεις, μυϊκούς σπασμούς και αναπνευστική ανεπάρκεια. Ούτε οι γιατροί ούτε η 24χρονη νοσοκόμα κατάφεραν να συνδέσουν την κατάστασή της με τις δαγκωματιές από τον σκύλο.

Η κοπέλα είχε πάει στο νοσοκομείο και είχε αποστειρώσει μόνη της τα τραύματα που της είχε προκαλέσει το αδέσποτο, αλλά δεν σκέφτηκε να κάνει και εμβόλιο εκείνη τη στιγμή. Η 24χρονη μπαινοέβγαινε στα νοσοκομεία, ώσπου ένας γιατρός σκέφτηκε την περίπτωση της λύσσας. Δείγματα απεστάλησαν σε ειδικό νοσοκομείο στη Σουηδία και οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο. Τη Δευτέρα, η Μπιργκίτε έφυγε από τη ζωή.

Πηγή: Daily Mail

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί