‘Pint of Science – Η επιστήμη ‘κυκλοφορεί’ στα μπαρ του Ηρακλείου’

Από τις 20 έως τις 22 Μαΐου το Pint of Science θα “κυκλοφορεί” στα μπαρ του Ηρακλείου! Πρόκειται για την ετήσια, παγκόσμια γιορτή της επιστήμης, κατά την οποία ερευνητές και καθηγητές αφήνουν τα εργαστήρια και τα πανεπιστήμια, κι έρχονται να μιλήσουν στο ευρύ κοινό κάνοντας την επιστήμη πιο προσιτή και κατανοητή.

Το Pint of Science, μετά την πρώτη επιτυχημένη του επαφή με το ελληνικό κοινό, επανέρχεται για δεύτερη χρονιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ για πρώτη φορά ανοίγει πανιά για το Ηράκλειο, τη Σέριφο και τον Βόλο! Ταυτόχρονα, άλλες 25 χώρες και περισσότερες από 400  πόλεις ανά τον κόσμο θα γίνουν μέρος αυτής της γιορτής.

Τρία μπαρ με διαφορετική προσωπικότητα θα φιλοξενήσουν το Pint of Science // Heraklion! Κάθε βράδυ σε ένα μαγαζί θα συζητείται μία διαφορετική θεματική, με ελεύθερη είσοδο.

  • 1η μέρα: Δευτέρα, 20 Μαΐου, 20:00 – Opus (Καπετάν Χαραλάμπη 3)
    Ομιλητές θα είναι οι καθηγητές: Βασιλική Πετούση, Παναγιώτης Σαρρής και Γιώργος Φρουδάκης. Θα αναπτύξουν τη θεματική “my Planet my Earth” για τις εξαντλούμενες πηγές του πλανήτη και τι κάνει η επιστήμη γι’αυτές.
  • 2η μέρα: Τρίτη, 21 Μαΐου, 20:00 – Παγοποιείον (Παπαγιαμαλή 1 & Αγίου Τίτου)

Ομιλητές θα είναι οι: Δημήτρης Γραμμένος και Γιάννης Τσαμαρδίνος. Στη θεματική “Tech me out” θα συζητήσουμε για τον πόλεμο μεταξύ τεχνητής και ανθρώπινης νοημοσύνης. Ήρθαν, αλήθεια, τα ρομπότ να μας πάρουν τις δουλειές;

  • 3η μέρα: Τετάρτη, 22 Μαΐου, 20:00 – Τίτα Μπρίκι (Μεραμβέλλου 8)
    Ομιλήτριες θα είναι οι καθηγήτριες: Μαριεντίνα Γκότση και Μαρία Παπαδοπούλη. Θα μας μιλήσουν για τις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου, αυτού το πανίσχυρου και πανέμορφου “όπλου”, υπό τη θεματική “Beautiful Mind”.

Το Pint of Science είναι η πιο πρωτότυπη και ξεχωριστή γιορτή της επιστήμης που διοργανώνεται, από το 2015 ανά την υφήλιο, μέσα σε μια κανάτα μπύρας. Το κίνημα, στο πλαίσιο της διάχυσης της επιστήμης, ξεκίνησε το 2012 από μία παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial College of Science, Technology and Medicine στο Λονδίνο υιοθετώντας την φιλοσοφία των pubs. Ιερός σκοπός του είναι να φέρει κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με τρόπο απλό και άμεσο, στο οικείο και φιλικό περιβάλλον ενός μπαρ.

Αν θέλεις να έρθεις πιο κοντά στις επιστημονικές εξελίξεις ή να διευρύνεις τους ορίζοντές σου μαθαίνοντας κάτι νέο παρέα με φίλους ή ακόμα και μόνος, το Pint of Science είναι το event που αναζητάς. Ακόμα κι αν έχεις χωρίσει παντοτινά με την επιστημονική ορολογία και προτιμάς να φιλοσοφείς παρέα με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα, σε προ(σ)καλούμε!

Εκτός από τους τρεις οικοδεσπότες Opus, Παγοποιείον και Τίτα Μπρίκι, υποστηρικτές της τριήμερης γιορτής είναι οι: Alpha Plus, dB Kritharakis, Zalo, Τιτάκης και Helleo.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο FB page “@pintofscienceGR” και στο website https://pintofsciencegr.wixsite.com/2018.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί