Δ. Τζανακόπουλος: Χωρίς καμία πολιτική ή ηθική αναστολή o K. Mητσοτάκης (Βίντεο)

Συνέντευξη στην τηλεόραση της Βουλής και την εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» με τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 9/5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του ανέπτυξε το πολιτικό και στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης, όχι μόνο για το επόμενο διάστημα αλλά και για την επόμενη 4ετία, που είναι και το κύριο που αφορά τους πολίτες: Έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι από τον Αύγουστο του 2018 η χώρα βρίσκεται εκτός της μνημονιακής επιτροπείας και έχουμε πια τη δυνατότητα με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποφασιστικότητα αλλά και σε μεγαλύτερο βάθος να αποκαθιστούμε τις αδικίες που προέκυψαν από τα 8 χρόνια της κρίσης αναφερόμενος σε θετικά μέτρα ανακούφισης των πολλών.

Από την άλλη μεριά, ο κος Μητσοτάκης στην πρωτολογία του ήταν απολίτικος, ανερμάτιστος, ασυνάρτητος και κυρίως ανυπόφορα κίτρινος. Χωρίς καμία πολιτική ή ηθική αναστολή, επέλεξε με προσωπικές αναφορές, με παραπολιτική και απευθείας ad hominem επιθέσεις στον Πρωθυπουργό, να ρίξει το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης πιο χαμηλά από ποτέ ώστε να δημιουργήσει εντυπώσεις. Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει αρχηγός οποιουδήποτε ελληνικού κόμματος, εξαιρώντας βεβαίως τη Χ.Α., που να έχει κάνει μια τόσο εμπρηστική ομιλία στη Βουλή. Ο κος Μητσοτάκης λοιπόν, επέλεξε να μετατρέψει το κόμμα του σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα και να εκτροχιάσει τη συζήτηση ώστε να μην συζητηθούν τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της επόμενης περιόδου.»

Ειδικά για το 2019 ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος για την ανακούφιση των πολιτών, που έχουν σηκώσει δυσανάλογα το βάρος της κρίσης.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε σχέση με τη μείωση των φόρων σε ενέργεια, τρόφιμα, εστίαση και στην καταβολή της 13ης σύνταξης και κληθείς να απαντήσει εάν αυτά τα μέτρα είναι δεσμευτικά ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όπως είπε, δεν μπορεί να απαντήσει για το τι θα κάνει μια επόμενη κυβέρνηση. «Οι πολίτες επιλέγουν ποιος θα νομοθετήσει, μια κυβέρνηση της ΝΔ, ενδεχομένως να θέλει να καταργήσει τη 13η σύνταξη και να μειώσει τους φόρους στους ολιγάρχες, η ΝΔ ενδεχομένως θα ήθελε να καταργήσει το 8ωρο (όπως έχει πει,) ενδεχομένως να θέλει να μειώσει και άλλο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

Για τα μόνιμα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τη στάση των θεσμών ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «υποχρέωση της χώρας είναι να επιτυγχάνει τους στόχους που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές. Οι θεσμοί στο μόνο που έχουν να παρέμβουν είναι στα δημοσιονομικά αποτελέσματα των μέτρων. Με βεβαιότητα σας λέω ότι τα μέτρα αυτά «χωράνε» απολύτως στο 2019 και δε δημιουργούν δημοσιονομικό κίνδυνο».

Για τις 120 δόσεις και την τροπολογία της ΝΔ για το αφορολόγητο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση κίνηση εντυπωσιασμού, αντίστοιχης της τροπολογίας που είχε καταθέσει για τις συντάξεις την ώρα που η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει πως δεν θα περικοπούν. Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως το θέμα του αφορολογήτου, αφορά τον προϋπολογισμό του 2020, ο οποίος θα συζητηθεί στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο ελέγχου των προϋπολογισμών των κρατών μελών της Ένωσης. «Η ΝΔ έρχεται σήμερα και για να θολώσει τα νερά καταθέτει την τροπολογία, για το αφορολόγητο, ενώ όλος ο κόσμος ήξερε ότι την έχει υιοθετήσει στο πρόγραμμά της», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε ότι η μείωση του αφορολογήτου δεν θα εφαρμοστεί όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πάντως προχωρώντας την τοποθέτηση του ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει εάν θα ψηφίσει τις 120 δόσεις και τις μειώσεις του ΦΠΑ, αλλά και την καταβολή της 13ης σύνταξης ενώ έθεσε και το ερώτημα τι θα κάνει η ΝΔ με τη στήριξή της στον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος στάθηκε αρνητικά στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τέλος για τις ευρωεκλογές ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι, παρά τον καταιγισμό προπαγάνδας και παρά το κίτρινο αφήγημα των συστημικών μέσων ενημέρωσης, ο λαός βλέπει τις προσπάθειες της κυβέρνησης «κανείς δε λέει ότι τα πράγματα είναι ρόδινα, υπάρχουν ανοιχτές πληγές» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση «σήμερα υλοποιεί ένα σχέδιο αποκατάστασης». Εκτίμησε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.

Όπως σημείωσε στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για τη Ευρώπη και για τη Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έδειξαν ότι υπάρχει ένας εναλλακτικός δρόμος απέναντι στην ακροδεξιά ενίσχυση του ευρωπαϊκού βορρά. «Είναι και η πρώτη εκλογική μάχη μετά από τέσσερα χρόνια και θα πάρει στοιχεία εθνικών εκλογών και αυτό είναι και εύλογο και κατανοητό», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί