Βραβείο στην Εικονική Μαθητική Επιχείρηση Creta Xenia Αuthentic Εxperiences του Γενικού Λυκείου Μοχού

Στην κατάμεστη αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, του Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, της υφυπουργού Παιδείας, Μερόπης Τζούφη και εξεχουσών προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, η απονομή του Βραβείου Ανάδειξης Τοπικής Κοινωνίας στην Εικονική Μαθητική Επιχείρηση Creta Xenia Αuthentic Εxperiences  του Γενικού Λυκείου Μοχού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο διευθυντής του Γενικού Λυκείο Μοχού, κ. Γιώργος Πυνηρτζής, αναφέρεται αναλυτικά:

Μεταξύ 160 μαθητικών «επιχειρήσεων» που συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, η Creta Xenia Authentic Experiences του ΓΕΛ ΜΟΧΟΥ διακρίθηκε με το βραβείο Ανάδειξης Τοπικής Κοινωνίας στον 14ο Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «καλύτερη μαθητική εικονική επιχείρηση 2019».

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA Greece, Μαρία Γιαννέτου, η οποία προσκάλεσε τον κ Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων, να απονείμει το συγκεκριμένο βραβείο στο Γενικό Λύκειο Μοχού. Ο κ Φιλιππόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων βάζει θεμέλια για το μέλλον της πατρίδας μας και είναι μια διαδικασία που βοηθάει να αλλάξει ρηξικέλευθα η έννοια της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, η οποία είναι παρεξηγημένη και δεν χαίρει της εκτίμησης που χαίρει σε άλλες χώρες. Επίσης τόνισε πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο βραβείο εφόσον η περιφέρεια υποφέρει και επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια. Τέλος, ο κ Φιλιππόπουλος δώρισε στο Γενικό Λύκειο Μοχού το ποσό των 5.000 ευρώ στο πλαίσιο του διαγωνισμού, παρακινώντας έτσι, όπως ανέφερε, και άλλες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες να συμβάλουν χειροπιαστά στην ενίσχυση του θεσμού ώστε να υπάρχουν περισσότερα κίνητρα συμμετοχής περισσότερων παιδιών.


Η απονομή έγινε στους μαθητές και τους καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και οι οποίοι χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφεραν:

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί μαθητές από όλη την Ελλάδα

Η Creta-Xenia δημιουργήθηκε από το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΧΟΥ, ένα μικρό περιφερειακό σχολείο του Δήμου Χερσονήσου στην Περιφέρεια Κρήτης. Στόχος μας ήταν να διαμεσολαβήσουμε ανάμεσα σε ντόπιους και επισκέπτες προκειμένου οι τελευταίοι να βιώσουν αυθεντικές εμπειρίες της Κρήτης με σεβασμό στο φυσικό – κοινωνικό – πολιτισμικό περιβάλλον του τόπου μας. Η Creta-Xenia ευελπιστεί να αναδείξει την τοπική κοινωνία ανοίγοντας το δρόμο σε ένα βιώσιμο, εναλλακτικό και υπεύθυνο τουρισμό που θα βασίζεται στην αυθεντικότητα και τον πολιτισμό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τον Δήμο Χερσονήσου, την Περιφέρεια Κρήτης, τους χορηγούς μας, καθώς και την τοπική κοινωνία του Μοχού που αγκάλιασε με ενθουσιασμό από την αρχή όλη μας την προσπάθεια.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων για την ευκαιρία που μας έδωσε γι αυτό το μεγάλο ταξίδι και για τη μεγάλη τιμή να παραλαμβάνουμε το ειδικό βραβείο «Ανάδειξης Τοπικής Κοινωνίας».

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι που είμαστε εδώ μαζί σας και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην μαθητική επιχείρηση που θα μας εκπροσωπήσει στη Λιλ της Γαλλίας!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές μας απέσπασαν το ένθερμο χειροκρότημα και εισέπραξαν τα επαινετικά σχόλια του παρευρισκόμενου κοινού και των διοργανωτών για την άψογη παρουσία τους και για την υποδειγματική συμπεριφορά που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής τους στον εν λόγω Διαγωνισμό.

Μέσω της συμμετοχής του σχολείου μας στο παραπάνω πρόγραμμα δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα της σύνδεσης και της αλληλεπίδρασης μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και του σχολείου. Οι μαθητές μέσω της βιωματικής διαδικασίας συνέδεσαν άμεσα την εκπαιδευτική θεωρία με τις εργασιακές δυνατότητες και το εργασιακό περιβάλλον του τόπου τους με αποτέλεσμα να μπορούν να οραματίζονται σε μια δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο ένα μέλλον δημιουργικό, παραγωγικό και ελπιδοφόρο εργασιακά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί