Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 54χρονος για τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας – Παραδέχθηκε πως έριξε με περίστροφο

Εξελίξεις στη υπόθεση με τον τραυματισμό του 8χρονου κοριτσιού από αδέσποτη σφαίρα, καθώς στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ένας 54χρονος, οποίος ήταν στην περιοχή την ημέρας του περιστατικού και μάλιστα έχει παραδεχθεί πως έριξε μπαλωθιές με περίστροφο που κατείχε παράνομα.

Δείτε: Βρέθηκε ο δράστης και το 38άρι περίστροφο που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο 54χρονος, ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων, είχε μεταβεί από την Αθήνα στο χωριό Λεοντάρι σε σπίτι φίλων του για να γιορτάσουν και από εκεί πυροβόλησε κατά τη διάρκεια του γλεντιού στον αέρα. Μάλιστα το σπίτι που έπεσαν οι συγκεκριμένη πυροβολισμοί απέχει 300-350 μέτρα από το σημείο που η αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε σοβαρά το μικρό κορίτσι. Μάλιστα οι σφαίρες από το περίστροφο που είχε παράνομα στην κατοχή του έχει τη δυνατότητα, ανάλογα και με το πως θα πυροβολήσει κάποιος, να φτάσουν σε αυτή την απόσταση.

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του

Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σε τρία σπίτι στο χωριό Λεοντάρι, καθώς από εκεί είχαν ακουστεί οι πυροβολισμοί. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν κάλυκες μέσα σε μία γλάστρα και έτσι οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 54χρονου.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως πυροβόλησε, ενώ είπε στους αστυνομικούς πως θα παρουσιαζόταν αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα να πει πως ήταν ένας από αυτούς που έριξαν μπαλωθιές.

Το όπλο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Προκειμένου να εξεταστεί και να γίνει ταυτοποίηση με τη βολίδα που τραυμάτισε σοβαρά την άτυχη 8χρονη.

Από τα έως τώρα στοιχεία πάντως ο 54χρονος θα κατηγορηθεί για παράνομη οπλοκατοχή.

Οταν κατάλαβε τι είχε συμβεί, έστειλε το όπλο στην Αθήνα

Ο 54χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στην Αθήνα, είπε στους αστυνομικούς πως κατά τη διάρκεια του γλεντιού πυροβόλησε με το περίστροφο -που είχε παράνομα στην κατοχή του- στον αέρα, όπως έκαναν και άλλοι. Οταν έμαθαν για τον τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα πανικοβλήθηκε, φοβήθηκε και για αυτό δεν πήγε αμέσως στην αστυνομία.

Μάλιστα στη συνέχεια έδωσε το περίστροφο σε συγγενείς του προκειμένου να το μεταφέρουν στην Αθήνα, ώστε να μην βρεθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας σε γειτονικά σπίτια που διεξάγονταν γλέντι.

Τελικά το όπλο εντοπίστηκε την Τρίτη και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστεί και να διερευνηθεί αν ταυτοποιείται με τη σφαίρα που τραυμάτισε το 8χρονο κορίτσι.

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σε τρία σπίτια στο χωριό Λεοντάρι, καθώς από εκεί είχαν ακουστεί οι πυροβολισμοί και σε ένα από αυτά βρέθηκαν κάλυκες από περίστροφο μέσα σε μία γλάστρα. Ετσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και οι αστυνομικοί έφτασαν στον 54χρονο.

Από τα έως τώρα στοιχεία πάντως ο 54χρονος θα κατηγορηθεί για παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς, ωστόσο στην περίπτωση που το όπλο ταυτοποιηθεί με τη σφαίρα, τότε οι κατηγορίες θα αλλάξουν και δεν αποκλείεται να κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μάλιστα κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι συγγενείς του που μετέφεραν το όπλο στην Αθήνα.

iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί