Κρήτη: Πυροβόλησαν κατά περιπολικού της αστυνομίας (Φωτο)

Απίστευτες σκηνές που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία έζησαν νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 30 Απριλίου, παίχτες, προπονητές και παράγοντες της διοίκησης της ποδοσφαιρικής ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο του Ασημίου στην τελευταία προπόνηση της σεζόν.

Τη στιγμή που το γήπεδο ήταν γεμάτο κόσμο και ενώ έξω στην είσοδο ήταν παρκαρισμένα αρκετά αυτοκίνητα, η παρουσία ενός περιπολικού της Αστυνομίας που βρέθηκε τυχαία σταματημένο στην είσοδο του γηπέδου, ήταν όπως φαίνεται η αφορμή για να τραβήξει κάποιος ή κάποιοι τα όπλα, βάλλοντας κατά του σταθμευμένου τζιπ της Αστυνομίας.

Το περιστατικό σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έγινε γύρω στις 8.30 μ.μ. ενώ ακούστηκαν πρώτα φωνές από τον ή τους δράστες που είχαν σταματήσει σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο, οι οποίοι έβριζαν με χυδαίες εκφράσεις ενώ στη συνέχεια δε δίστασαν να τραβήξουν και το όπλο ρίχνοντας 4 με 5 πυροβολισμούς κατά του σταθμευμένου περιπολικού.

Στο άκουσμα των πυροβολισμών όσοι ήταν στο γήπεδο εκείνη τη στιγμή πετάχτηκαν στο δρόμο, θεωρώντας αρχικά ότι γινόταν κάποια φασαρία, χωρίς να προλάβουν ωστόσο να δουν τους δράστες ή τα στοιχεία του οχήματος το οποίο εν τω μεταξύ είχε εξαφανιστεί.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία του Πύργου και η Σήμανση, κλιμάκιο της οποίας έφτασε γύρω στις 10:00 μ.μ. στο Ασήμι για να συλλέξει στοιχεία και τους κάλυκες από τους πυροβολισμούς.

Οι περισσότερες όμως σφαίρες -όπως διαπιστώθηκε κατά την έρευνα- είχαν χτυπήσει το φορτηγό αυτοκίνητο του Προέδρου της Διοίκησης, Καραταράκη Γιάννη που εκείνη την ώρα, ευτυχώς,  βρισκόταν μέσα στο γήπεδο και παρακολουθούσε την προπόνηση.

Μια σφαίρα μάλιστα πέρασε διαμπερές το πίσω τζάμι με έξοδο από το παρμπρίζ του οδηγού, ενώ κάποιες ακόμα βρίσκονται “σφηνωμένες” στο εσωτερικό της καμπίνας του οδηγού. Για το λόγο αυτό με εντολή των ανδρών της Ασφάλειας το φορτηγό οδηγήθηκε σε περιφραγμένο χώρο της Αστυνομίας, ώστε να διεξαχθεί αύριο εξονυχιστικός έλεγχος για την συλλογή και των υπόλοιπων σφαιρών.

Θορυβημένοι από το απαράδεκτο περιστατικό και με έκδηλη την ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας στην περιοχή ήταν όλοι όσοι έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος, που το καταδίκασαν και μάλιστα εξέφρασαν την αγωνία τους.

“Από θαύμα αποφύγαμε τα χειρότερα” δήλωσαν στο “apopsilive.gr” που βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος, σημειώνοντας ότι το γήπεδο εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο από παιδιά κάθε ηλικίας, από γονείς, παίκτες και στελέχη της διοίκησης που γιόρταζαν για το κλείσιμο της σεζόν.

“Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, θα φοβόμαστε σε λίγο να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο; Κάτι πρέπει να γίνει με την παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Κάποιοι ασυνείδητοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αθώων ανθρώπων και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας, Αστυνομία, Δήμο και Τοπική Κοινωνία, ώστε να ληφθούν μέτρα”, όπως ανέφεραν.

apopsilive.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί