Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες.

Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, στους νεκρούς του Σικάγο, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στα εκατομμύρια εργατών όλου του κόσμου. Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η εργατική τάξη δεν μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Απαντάμε αγωνιστικά στα ψέματα, τις αυταπάτες και τις υποσχέσεις για «δίκαιη» και «βιώσιμη» ανάπτυξη. Απαντάμε αγωνιστικά στη λογική του «μικρότερου κακού», με τη συμμετοχή μας στους διεκδικητικούς αγώνες. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις  να ζήσουμε καλυτέρα όμως εμπόδιο στέκεται η πολική που γεννά φτώχεια και πολέμους.

1η ΜΑΗ, ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ!

Τιμάμε όλους όσους αγωνίστηκαν για το πανανθρώπινο μήνυμα της Πρωτομαγιάς, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία-Πρόνοια αγωνιζόμαστε για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα, για

  • Βελτίωση συνθηκών εργασίας
  • Αμοιβές – ωράρια
  • Κοινωνική Ασφάλιση
  • Υγεία – Παιδεία
  • Κοινωνική Δικαιοσύνη
  • Ειρήνη
  • για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανοιχτά, εξοπλισμένα και στελεχωμένα, για ένα Ε.Κ.Α.Β που να ανταποκρίνεται άμεσα και έγκαιρα στις ανάγκες του πολίτη, για Προνοιακά ιδρύματα που να διασφαλίζουν την περίθαλψη και την αξιοπρέπεια, για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο του ασθενή!

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί