Συνάντηση Αποστολάκη-Πάϊατ – Τι συζητήθηκε για τα F-16

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, συναντήθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο γραφείο του με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζέφρι Πάιατ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και ζητήματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Οι ΗΠΑ είναι προφανές ότι δεν μπορούν να ΄χουν οποιοδήποτε παράπονο από τη συνεργασία της Ελλάδας ,ειδικά σε στρατιωτικό επίπεδο. Όλα όσα έχουν ζητήσει ικανοποιήθηκαν τάχιστα και όλα όσα ζητούν ακόμη προωθούνται απ΄ όσο γνωρίζουμε με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο σ΄ ότι έχει να κάνει με το θέμα που ενδιαφέρει την ελληνική πλευρά και ειδικά την Πολεμική Αεροπορία. Αναφερόμαστε στον εκσυγχρονισμό των F-16 από την Lockheed Martin. Η καθυστέρηση στην ουσιαστική έναρξη του προγράμματος είναι μεγάλη. Η αμερικανική κυβέρνηση προφανώς και μπορεί να πιέσει αν θέλει. Γιατί από την Lockheed Martin δεν αναμένουμε κάποια επίσπευση των διαδικασιών.

 

Πηγή: Militaire.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί