Στην απεργία της Πρωτομαγιάς συμμετέχουν οι οικοδόμοι

Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου και αποφάσισαν τη συμμετοχή των οικοδόμων στην απεργία την Πρωτομαγιά και την απεργιακή συγκεντρωση στις 10 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου αναφέρει:

Με τη συμμετοχή μας στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις τιμούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες, τους πρωτοπόρους αγωνιστές, που θυσίασαν τη ζωή τους για τα συμφέροντα και τα δίκια της τάξης μας.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης, των κομμάτων και των εκλεκτών τους,  που στηρίζουν το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του.

Αυτοί υπηρετούν το κεφάλαιο, που τους επιβραβεύει και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Εμείς οι εργάτες πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας. Εμείς μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε την πείρα μας. Να στηριχτούμε στη δύναμη του αγώνα μας βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ – ΟΛΑ ΚΑΤΑΧΤΙΟΥΝΤΑΙ. Αυτό μας διδάσκει η ιστορική πείρα των αγώνων της εργατικής τάξης.

Να ενισχύσουμε την ταξική προοπτική των αγώνων, παραμερίζοντας τη λογική που θέλει το εργατικό κίνημα έρμαιο της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Η ιστορία των αγώνων της τάξης μας δείχνει ότι οι εργάτες βρέθηκαν κερδισμένοι όταν απέρριψαν τα καλέσματα συμβιβασμού και συναίνεσης, όταν δεν ξεγελάστηκαν από ψευτοδιλήμματα και υποσχέσεις, όταν αντιμετώπισαν αποφασιστικά τις δυσκολίες με όπλο τον αγώνα τους και την πίστη τους ότι οι εργάτες μπορούν να τα καταφέρουν.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις Κατασκευές, τους άνεργους, τους μετανάστες, να σταθούμε δίπλα-δίπλα στον αγώνα που συνδέεται με το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας. Να φανούμε αντάξιοι της ιστορικής παρακαταθήκης των αγώνων της τάξης μας επικυρώνοντας στην πράξη με τη συμμετοχή μας τη θέλησή μας να επιβάλλουμε με την πάλη μας τις λύσεις και την προοπτική που έχουμε ανάγκη.

Σε αυτόν τον αγώνα έχουμε καθήκον να δηλώσουμε όλοι «ΠΑΡΩΝ».

ΖΗΤΩ η Εργατική Πρωτομαγιά! ΖΗΤΩ η πάλη των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Η εργατική τάξη θα είναι αυτή που θα βάλει τη σφραγίδα της για το αύριο που ονειρευόμαστε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί