Κρήτη: Τρέχει συνεχώς εδώ και δύο μέρες η Πυροσβεστική

Τρέχει και δεν φτάνει από προχθές η πυροσβεστική υπηρεσία στην Κρήτη, καθώς έχει κληθεί σε διάφορα περιστατικά.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία χρειάστηκε να κινητοποιηθεί προχθές, Μ. Τρίτη το μεσημέρι για φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκη στις Γούρνες. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, η οποία ωστόσο άφησε πίσω της σοβαρές υλικές ζημιές.

Λίγο αργότερα το μεσημέρι της Μ. Τρίτης, η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στη Σητεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Μονής Φανερωμένης. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο το απόγευμα της ίδια μέρας.

Σχεδόν ταυτόγχρονα άνδρες της πυροσβεστικής έσπευσαν σε επιχείρηση εστίασης στην Αργυρούπολη, μετά από κλήση για φωτιά. Το απόγευμα οι πυροσβέστες την είχαν ήδη σβήσει, με τη φωτιά να έχει προκαλέσει ζημιές στο κατάστημα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Μ. Τρίτης προς Μ. Τετάρτη, η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για φωτιά σε τρακτέρ στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Και πάλι οι πυροσβέστες που έπσευσαν στο σημείο έσβησαν τη φωτιά, η οποία δημιούργησε σοβαρές ζημιές στο όχημα.

Εχθές το πρωί, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου για φωτιά κοντά στο μοναστήρι των Σαββαθιανών, στην περιοχή της Ρογδιάς. Οι πυροσβέστες έσπευσαν άμεσα στην περιοχή για να προλάβουν τα χειρότερα, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι. Κατάφεραν να τη σβήσουν, ενώ όπως διαπιστώθηκε προκλήθηκε από αμέλεια πολίτη, που προσπάθησε να κάψει κλαδιά.

Την ίδια περίπου ώρα σήμερα το πρωί σήμανε συναγερμός και στην πυροσβεστική υπηρεσία Βρυσών στα Χανιά, για φωτιά που ξέσπασε σε περιοχή του Αποκορώνα.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν το πύρινο μέτωπο υπό έλεγχο, με τη φωτιά να αφήνει πίσω της δύο καμμένα στρέμματα αγροτικής έκτασης.

Λίγο μετά, το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης οι πυροσβέστες κλήθηκαν για φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. Το απόγευμα κατάφεραν να τη σβήσουν.

Εχθές το βράδυ ειδοποιήθηκε και η πυροσβεστική στη Σητεία για πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Ρούσα Εκκλησιά.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη σβήσουν αργά τη νύχτα, με τη φωτιά να αφήνει πίσω της 3,5 στρέμματα χορτολιβαδικής και μισό στρέμμα καμμένης δασικής έκτασης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί