Στρίβειν δια της επίθεσης στον Πολάκη η ΝΔ: Σήκωσε το γάντι ο Αλ. Τσίπρας (βίντεο)

Με πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας απείλησε η ΝΔ προκειμένου να αλλάξει την πολιτική ατζέντα – «Θα μετατρέψουμε τη συζήτηση σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση», απάντησε άμεσα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού μετά την προαναγγελία του προέδρου της ΝΔ:

Οποτεδήποτε ο κ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον οποιουδήποτε υπουργού θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να εκτρέψετε τη συζήτηση», είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού που επανέλαβε ότι θα επιδιώξει συζήτηση επί της ουσίας για όλα τα ζητήματα (τα οποία «αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι η ΝΔ») μέσω της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Η κίνηση αντιπερισπασμού της ΝΔ

Πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη θα καταθέσει η ΝΔ μετά το Πάσχα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία στην Ολομέλεια της Βουλής. “Ντροπή σας που στηρίζετε σιωπηλά τον κ. Πολάκη” προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα σχόλια του κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε την ομιλία του για την Παιδεία και περιορίστηκε μόνο στο σχόλιό του για την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι, τόνισε και πρόσθεσε: «Ντιμπέιτ δεν θελατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ στη Βουλή για τον κ. Πολάκη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης, Ο κ. Μητσοτάκης, αναμασώντας τις νεφιλελεύθερες αιτιάσεις κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία, το χαρακτήρισε “εκτρωματικό” και κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας πως «βγάζει όλα τα ιδεολογικά του απωθημένα και ιδρύει τμήματα για ιδεολογικούς λόγους».

«Δεν υπάρχει συγγνώμη για τη ΝΔ, για όσα είπε ο κ. Πολάκης. Ή τον αποπέμπει ο κ. Τσίπρας ή τον παίρνει αγκαλιά. Θα καταθέσουμε την πρόταση μομφής την πρώτη ημέρα που θα ανοίξει τη Βουλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, συνομιλώντας πριν από λίγο με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Η ανάρτηση του Π. Πολάκη για τον κ. Κυμπουρόπουλο, που προκάλεσε την οξεία αντίδραση της ΝΔ και την επιχείρηση αποπροσανατολισμού μέσω της πρότασης δυσπιστίας:

«Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει», έγραψε σε αρχική του ανάρτηση στο Twitter ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
Η ανάρτησή του προκάλεσε την αντίδραση Π. Πολάκη που έγραψε στο Facebook: «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες».

Στην κίνηση της ΝΔ απάντησε μέσω twitter ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης:

Costas Zachariadis@CZachariadis

Η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη, μετά το Πάσχα! Μέχρι τότε αν βρει το θάρρος ο αρχηγός της @kmitsotakis ας αντιπαρατεθεί σε μια τηλεοπτική συζήτηση με τον @atsipras , σχεδόν μισό χρόνο του έχει ζητηθεί και κάνει πως δεν ακούει.

42 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί