«Κήρυκας αγάπης» δήλωνε ο δολοφόνος στην Κύπρο

Συνεχίζουν να βλέπουν το φως άγνωστες πτυχές από τη ζωή και τη δράση του 35χρονου, που παραδέχθηκε ήδη δύο φόνους γυναικών, τις οποίες ακολούθως πέταξε στο φρεάτιο του Μεταλλείου στο Μιτσερό.

Δείτε: Κύπρος: Ο υπολοχαγός ομολόγησε τη δολοφονία της 38χρονης και της κόρης της

Κύπρος: Ομολογία-σοκ του “Ορέστη” – Δολοφόνησε και 28χρονη γυναίκα

Φρίκη στην Κύπρο: Ο «Ορέστης» ανέβαζε φωτογραφίες από τα μέρη που πετούσε τα θύματά του

Κύπρος – Σοκάρει η κυνική ομολογία του «Ορέστη»: “Μου άρεσε και το ξανάκανα” – Δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομά του

Ο 35χρονος ήταν λάτρης της φωτογραφίας και είχε ιδιαίτερες γνώσεις επί τέτοιων θεμάτων. Μάλιστα, συμμετείχε πολύ ενεργά σε ομίλους ανά το Παγκύπριο που ασχολούνταν με τη λήψη φωτογραφίας.

Το Sigmalive φέρνει στο φως σήμερα, αποκαλυπτική επιστολή που είχε αποστείλει ο 35χρονος στο παρελθόν, σε συγκεκριμένο όμιλο φωτογραφίας, από τον οποίο αποχώρησε λόγω διαφωνιών.

Στα αποσπάσματα της επιστολής ο 35χρονος δολοφόνος, εμφανίζεται ως «κήρυκας αγάπης» μεταξύ συναδέλφων (εννοώντας άτομα που ασχολούνται με τη λήψη φωτογραφίας) και θέτει έντονες διαφωνίες για χειρισμούς του εν λόγω ομίλου.

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Νιώθω την ανάγκη να εξηγήσω τους λόγους αποχώρησης μου από τον … για να προλάβω ή να ξεκαθαρίσω διάφορα ψεύδη που τυχόν ακουστούν ή έχουν ήδη ακουστεί», αναφέρει αρχικά στην επιστολή του και συμπληρώνει:

«Δυστυχώς, όμως, όσο προχωρούσα πιο βαθιά στον κόσμο των φωτογραφικών ομίλων έβρισκα καταστάσεις που ήταν τελείως αντίθετες με ό,τι θεωρούσα πως θα έπρεπε να είναι για εμένα η φωτογραφία. Δεν μπορούσα να βρω καμία λογική στον ανταγωνισμό μεταξύ ομίλων, σε φράσεις και αντιλήψεις του τύπου “Δε γίνεται να είσαι σε πάνω από έναν όμιλο”, “ο τάδε πήρε δικούς μας μαθητές” ή “ο τάδε μας εγκατέλειψε και πήγε στον άλλο” ή “ο τάδε ό,τι είναι το οφείλει σε εμάς”. Και ουδέποτε τις συμμερίστηκα. Νοοτροπίες τέτοιες τις θεωρώ κινούμενες πάντα από προσωπικό κίνητρο ορισμένων ή υπερβολικό “εγώ” άλλων και πάντοτε επιζήμιες για τη φωτογραφική τέχνη. Πάντοτε ο προσωπικός στόχος για εμένα ήταν να περνώ ευχάριστα με ανθρώπους που έχουν κοινή αγάπη για τη φωτογραφία και να βοηθώ όσο μπορώ, ανεξαρτήτως του σε ποιο όμιλο ανήκαν, ή αν ανήκαν καν σε κάποιο όμιλο και κράτησα απόσταση από όποιες ίντριγκες ή πολιτικές του πιο πάνω είδους».

Στόχος του 35χρονου, όπως αναφέρει στην επιστολή που αποκαλύπτει σήμερα το Sigmlalive, ήταν να διδάξει σε ενδιαφερόμενους, σεμινάρια με θέμα τη φωτογραφία.

«Το να διδάξω φωτογραφία σε μία ολοκληρωμένη σειρά μαθημάτων ήταν ένας στόχος που έχω θέσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μου προτάθηκε να αναλάβω τα μαθήματα του ομίλου. Αρνήθηκα επειδή θέλω αν και εφόσον διδάξω κάτι, να το κάνω με τον τρόπο και τη μέθοδο που θεωρώ ορθά, χωρίς παρεμβάσεις. Για αυτό τον λόγο, επεδίωξα να διδάξω φωτογραφία στη … όπου δεν θα υπήρχαν τέτοιου είδους παρεμβάσεις».

Και ο 35χρονος καταλήγει στην επιστολή του:

«Παραμένω φίλος με όλους όσους γνώρισα στον όμιλο και θα συνεχίσω την επαφή μου, τις εκδρομές, τις διαλέξεις και θα είναι μεγάλη τιμή μου να βοηθώ στη φωτογραφία όσους μέχρι τώρα ζήτησαν και έλαβαν τη βοήθεια μου και όσους τη ζητήσουν στο μέλλον. Δεν αλλάζει η αγάπη μου για τη φωτογραφία, η επιθυμία μου να την ασκώ στην παρέα ανθρώπων με παρόμοια αγάπη και η επιθυμία μου να βοηθώ άλλους στη φωτογραφία. Όλα αυτά θα γίνονται σε χώρο αμοιβαίας συναίνεσης και όχι κάπου που να χρειάζεται να αντιμετωπίσω τον οποιοδήποτε υπόγειο και πισώπλατο πόλεμο.

Θέλω να γίνει ξεκάθαρο πως αυτό είναι καθαρά θέμα δικής μου αξιοπρέπειας και δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε προσωπική αντιπαλότητα με κανέναν. Αυτό σας το αποστέλλω επειδή έχω την ανάγκη να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής και να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το γιατί δεν είμαι μέλος του ομίλου από το 2017. Στο παρελθόν, για μέλη που αποχώρησαν από τον όμιλο για παρόμοιους λόγους, παρουσιάστηκαν γεγονότα σχετικά με την αποχώρηση τους τα οποία δεν ήταν αληθή και παρουσίαζαν ως εγωιστικά σκεπτόμενους που εγκατέλειψαν τον όμιλο ο οποίος τους ανέδειξε για προσωπικές φιλοδοξίες. Θέλω να αποφύγω οποιεσδήποτε φήμες σχετικά με το πρόσωπό μου και για αυτό τον λόγο παραθέτω γεγονότα και ξεκαθαρίζω από τώρα τους λόγους και τον τρόπο σκέψης μου.

Υ.Γ. Όποιος δεν επιθυμεί επικοινωνία μαζί μου, μπορεί απλά να μου το ζητήσει».

sigmalive.com 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί