Η. Λυγερός: Θέλουμε σχολεία στο Ηράκλειο που θα λειτουργούν όλη μέρα και ως κύτταρα κοινωνικής ανάπτυξης

To 46o Δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Ηλιούπολης επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους προερχόμενους κυρίως από το χώρο της εκπαίδευσης.
Η συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων όλων των βαθμίδων της περιοχής (νηπιαγωγείο-δημοτικό-γυμνάσιο –λύκειο) αλλά και με εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων περιστράφηκε γύρω από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο το στεγαστικό.
Όπως επισημάνθηκε υπάρχουν 1300 μαθητές στην περιοχή αυτή και κάποιοι αναγκαστικά κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες. Παράλληλα επειδή δεν υπάρχει αστυνόμευση και φύλαξη τα βράδια τον προαύλιο χώρο καταλαμβάνουν εξωσχολικές ομάδες περιθωριακών δημιουργώντας φθορές.
Η υλικοτεχνική υποδομή είναι σχετικά νέα στα σχολεία ωστόσο υπάρχουν κακοτεχνίες στο κτίριο: σκουριασμένα κάγκελα, ακατάλληλα δάπεδα ενώ πλημμυρίζουν οι αίθουσες από τη βροχή.


Τονίστηκε επίσης η απειλή για την ασφάλεια των μαθητών λόγο του κυκλοφοριακού και της έλλειψης πεζοδρομίων.
Ο Ηλίας Λυγερός και οι «Ενεργοί πολίτες» επεσήμαναν ότι τα προβλήματα αυτά συνδέονται με τη συνολική ανάπτυξη και ανάπλαση της περιοχής. Η λύση τους απαιτεί πολιτική βούληση που αυτή τη στιγμή απουσιάζει.
«Aν ο Ηρακλειώτικος λαός μας επιλέξει να είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή , η επόμενη μέρα θα μας βρει δίπλα στα σχολεία με τις προτάσεις και τις θέσεις μας. Θα είμαστε σε άμεση επαφή ώστε να προλαμβάνουμε τα σχολικά προβλήματα πριν αυτά εμφανιστούν. Οραματιζόμαστε σχολεία που θα λειτουργούν όλη μέρα και ως κύτταρα κοινωνικής ανάπτυξης μέσα από προγράμματα «δια βίου εκπαίδευσης» για τη δημιουργία ενεργών και σκεπτόμενων ανθρώπων» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί