Πώς θα είναι ο καιρός στην Κρήτη τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Η πρόγνωση του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα από τους Μετεωκρήτες

Με τον υδράργυρο να παίρνει την ανηφόρα, χωρίς κάτι το σοβαρό όσον αφορά τις βροχές, νεφώσεις σε συνδυασμό με κάποια θολούρα κατά διαστήματα και τους ανέμους να μην δημιουργούν προβλήματα, θα κυλήσει ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα στην Κρήτη.
Νότιοι άνεμοι θα επικρατήσουν σταδιακά από την Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ και μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή, από εκεί και μετά όμως πιο δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι, θα μεταφέρουν πιο ψυχρές αέριες μάζες προς την περιοχή μας κι ίσως κάποια αστάθεια κυρίως για εσωτερικά κι ορεινά διαμερίσματα, μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα.
Πιο αναλυτικά 

Μεγάλη Δευτέρα 22/4/2019

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει, όμως σταδιακά θα δούμε κάποιες νεφώσεις, οι οποίες κυρίως προς το βράδυ θα πυκνώσουν περισσότερο και δεν αποκλείεται να αφήσουν τοπικά κυρίως στα δυτικότερα διαμερίσματα του νησιού κάποιες λασποψιχάλες, ή μικρής έντασης και διάρκειας λασπομπόρες.
Οι άνεμοι που αρχικά θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις μόνο στα πολύ ανατολικά έως 5-6 μποφόρ, σταδιακά κι από τα δυτικά θα στραφούν σε πιο νότιους – νοτιοανατολικούς.
Η θερμοκρασία στα πεδινά θα αγγίξει τους 17-20°C.

Μεγάλη Τρίτη 23/4/2019

Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν την Μεγάλη Τρίτη, θα μεταφέρουν Αφρικάνικη σκόνη και θα ανεβάσουν κι άλλο τον υδράργυρο. Τα 6-7 μποφόρ θ’ αγγίζουν τοπικά ενώ ακόμα κι 8 δεν αποκλείονται πρόσκαιρα στα νοτιοδυτικότερα τμήματα του νομού Χανίων. Κατά τ’ άλλα θα χουμε νεφώσεις με αυξημένη την πιθανότητα για τοπικές λασποψιχάλες ή λασπομπόρες (όχι κάτι το σοβαρό).
Η θερμοκρασία στα βόρεια και κυρίως στα βορειοδυτικά θα αγγίξει και τους 26-28°C.  Χαμηλότερη 3-5 βαθμούς θα είναι στα νότια.

Μεγάλη Τετάρτη 24/4/2019

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες, θα επικρατήσουν την Μεγάλη Τετάρτη με μουντό γενικά καιρό και  θολούρα στην ατμόσφαιρα. Η πιθανότητα για να ρίξει καμιά ψιχάλα μειώνεται, ενώ οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν λίγο, κυρίως από το μεσημέρι και μετά (4-6 μποφόρ).
Η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο κυρίως στην βόρεια – βορειοανατολική Κρήτη και πολύ πιθανόν να αγγίξει τοπικά ή και να περάσει τους 30°C !

Μεγάλη Πέμπτη 25/4/2019

Με αίθριο γενικά καιρό, τους ανέμους να εξασθενούν σημαντικά και να πνέουν από διάφορες διευθύνσεις θα ξεκινήσει η Μεγάλη Πέμπτη. Φαίνεται να συννεφιάζει εκ νέου από το απόγευμα κι από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα!

Μεγάλη Παρασκευή 26/4/2019

Κάποιες νεφώσεις θα έχουμε αρχικά την Μεγάλη Παρασκευή, οι οποίες δεν αποκλείεται να αφήσουν κυρίως σε εσωτερικά και βόρεια διαμερίσματα μεμονωμένα φαινόμενα, όμως μετά το μεσημέρι θα επικρατήσει αίθριος καιρός παντού κι ετσι κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει στην περιφορά του Επιταφίου!
Οι άνεμοι δείχνει να μην ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ από διάφορες γενικά διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κι ίσως αγγίξει πρόσκαιρα ακόμα και τους 29-30°C!

Μεγάλο Σάββατο 27/4/2019

Αίθριος γενικά καιρός θα επικρατήσει το Μεγάλο Σάββατο με τους ανέμους μετά το μεσημέρι να στρέφονται σε πιο δυτικούς – βορειοδυτικούς και να ενισχύονται σημαντικά κυρίως στα πελάγη και σε παραθαλάσσια διαμερίσματα. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η ατμόσφαιρα να αποκτήσει καλύτερη ποιότητα και η θερμοκρασία να σημειώσει σταδιακή πτώση.

Κυριακή του Πάσχα 28/4/2019

Συνεχίζουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να μας δίνουν καλές καιρικές συνθήκες για την ημέρα του Πάσχα! Παίρνουμε το ρίσκο να σας πούμε ότι δεν θα βρέχει κι αν αλλάξει κάτι ίσως να ναι από το απόγευμα – βράδυ και μετά. Φαίνεται λοιπόν να επικρατεί καλός καιρός με λίγες νεφώσεις πυκνότερες κάπως αυτές πλησίον των ορεινών όγκων.
Πάντως η θερμοκρασία δείχνει να πέφτει σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες (23-26°C μέγιστες, χαμηλότερες στα βόρεια αυτή τη φορά).
Οι βορειοδυτικοί άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα.
Πιο βροχερό θέλουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία  τον καιρό για την Δευτέρα του Πάσχα.
Πριν κλείσουμε να σας πούμε ότι πέραν των 3-5 ημερών πιθανόν να υπάρξουν κάποιες αλλαγές όσον αφορά την πρόγνωση. Ακόμα να τονίσουμε ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες λόγω των νοτίων ρευμάτων θα είναι ανεβασμένες και γενικότερα ακόμα και τη νύχτα ο καιρός θα γλυκάνει αρκετά!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί