«Μαφία των φυλακών»: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον εφέτη ειδικό ανακριτή, που ερευνά την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», οι δύο κατηγορούμενοι δικηγόροι.

Στον μεν πρώτο 86χρονο ποινικολόγο, Αλ. Λυκουρέζο, ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στην επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ. Στον δεύτερο δικηγόρο, Θ. Παναγόπουλο, επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Οι δύο δικηγόροι, αρνήθηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα, κατά τις απολογίες τους, όσα τους καταλογίζει ο Εφέτης Ειδικός Ανακριτής που ερευνά την υπόθεση της “μαφίας των φυλακών”. Στα απολογητικά υπομνήματά τους, οι δύο νομικοί αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή και σχέση σε εγκληματική οργάνωση αλλά και οποιαδήποτε εμπλοκή τους σε παράνομες πράξεις σε βάρος του επιχειρηματία Άρη Φλώρου. Ισχυρίζονται επίσης πως ο επιχειρηματίας σκόπιμα τους εμπλέκει προκειμένου ο ίδιος να ωφεληθεί στις ποινικές του υποθέσεις.

Δείτε: Αρνούνται το κατηγορητήριο οι δύο δικηγόροι που απολογούνται για την μαφία των φυλακών

«Απόλυτη αοριστία»

Ο 86χρονος ποινικολόγος, Αλεξ. Λυκουρέζος που απολογήθηκε πρώτος στον ανακριτή Κ. Νικόπουλο, τονίζει μάλιστα στο υπόμνημα του πως για την εμπλοκή του “αναγορεύεται σε αξιόπιστος μάρτυρας ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές από τα δικαστήρια”, μια για την Energa και μια για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου.Υπογραμμίζει επίσης πως στην υπόθεση του κ. Φλωρου και του κ. Αντωνόπουλου “υπερβαίνει τα όρια της λογικής” η εναλλαγή ρόλων του θύτη και του θύματος. Ο δικηγόρος τονίζει πως από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα φαίνεται να γνωρίζουν εδώ και 5 χρόνια “τις φερόμενες ως οικονομικές αξιώσεις μου, πλην κανείς εξ αυτών δεν τις είχε καταγγείλει στις αρχές στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας”.

Αναφερόμενος στο αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση από το 2014, ο 86χρονος κατηγορούμενος απαντά ότι η άρση απορρήτου των συνδιαλέξεων άρχισε στις 2 Ιανουαρίου 2019 και από τα στοιχεία φαίνεται ότι η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Αντωνόπουλου και του βαρυποινίτη φερόμενου ως αρχηγού, είναι στις 14 Ιανουαρίου του 2019. Είναι “αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής, να έχω (κατα-) δεχθεί να ενταχθώ ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή αδικήματα, για ένα εκ των οποίων είχα απόλυτη γνώση, ως πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγής του Γιώργου Αντωνόπουλου” αναφέρει ο δικηγόρος και συνεχίζει “Δεν νοείται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, από τη στιγμή που δεν γνωρίζω κανένα από τα μέλη αυτής, ούτε επικοινωνούσα ή συνομιλούσα μαζί τους, σχεδιάζοντας κάτι το μεμπτό και παράνομο”.

Η κατηγορία, σύμφωνα με τον 86χρονο ποινικολόγο πάσχει από “απόλυτη αοριστία”.

Για την απόπειρα εκβίασης σε βάρος του Άρη Φλώρου ο ποινικολόγος επισημαίνει πως ούτε τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον επιχειρηματία ούτε ποτέ τον επισκέφθηκε στην φυλακή. “Ουσιαστικά καλούμαι να απολογηθώ για καταθέσεις ενός κατάδικου, (σσ του κ. Φλώρου) η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια την δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου. Καμία απολύτως σχέση δεν είχα ή έχω με εγκληματικές οργανώσεις με εγκληματικές συμπράξεις και δη με αγνώστους και φυσικά ουδέποτε μετήλθα απειλών ή βίας ή άλλων παράνομων συμπεριφορών για την απόσπαση χρημάτων”. Κατά τον ποινικολόγο η κατηγορία σε βάρος του επιτελεί συγκεκριμένο διπλό ρόλο καθώς “αποσυνδέει τρόπον τινά τον ήδη καταδικασθέντα Αριστείδη Φλώρο από την ηθική αυτουργία της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου και επιχειρεί να διαρρήξει την πολλαπλώς ομολογημένη και αποδεδειγμένη σύνδεση του Α. Φλώρου με την ομάδα των έγκλειστων κακοποιών”.

Διεκδικεί αποζημίωση για προσβολή προσωπικότητας

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Λυκουρέζος διεκδεικεί το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ διεκδικεί από το Ελληνικό Δημόσιο μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα.

Ο κατηγορούμενος με αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του Δημοσίου διεκδικεί αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη από δηλώσεις της υφυπουργού.

Κατά τον ενάγοντα, η κ. Παπακώστα ως εκπρόσωπος δημόσιας αρχής “προέβη ανεπιτρέπτως και παρανόμως, σε άμεση προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας μου” εκφράζοντας “την βεβαιότητά της περί της ενοχής μου και μάλιστα, αμέσως μετά την σύλληψη μου και προ πάσης γνώσης της περί σε βάρος μου κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον προτού απολογηθώ”.

Ο δικηγόρος αναφέρει πως “Εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητα μου καθώς δεν εθίγει μόνο η επαγγελματική μου αξιοπιστία αλλά και η τιμή και η υπόληψη μου δια της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόμενη δια επίσημων χειλέων δημόσιας αρχής..”

Και τονίζει πως αποτέλεσμα των επίμαχων δηλώσεων της εναγόμενης είναι η δημιουργία ενός έντονα αρνητικού, νοσηρού και τοξικού κλίματος σε βάρος του, “το οποίο υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα για την ορθή ποινική μεταχείριση μου”.

«Στη σφαίρα της φαντασίας»

Εν τω μεταξύ, ο δεύτερος κατηγορούμενος, Θεοδ. Παναγόπουλος στο υπόμνημα του αναφέρει πως η κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση “κινείται στην σφαίρα της φαντασίας”. Ο δικηγόρος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τονίζει πως ανέλαβε την εκπροσώπηση του κ. Αντωνόπουλου το 2017.”Πώς είναι δυνατόν να είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Ουδέν στοιχείο υπάρχει για οποιαδήποτε επαφή μου με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση προ του 2017, διότι δεν είναι δυνατό να υπάρχει. Ως εκ τούτου οποιοσδήποτε ισχυρισμός για συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται ολωσδιόλου στη σφαίρα της φαντασίας” τονίζει ο κατηγορούμενος. Υπογραμμίζει ακόμη πως κατά την δικογραφία, ο συγκατηγορούμενός του ποινικολόγος φέρεται να είχε απαίτηση από τον επιχειρηματία και σημειώνει πως δεν προκύπτει αξιόποινος δικός του ρόλος στην ερευνώμενη υπόθεση.

Αναφερόμενος δε, ειδικά στην κατάθεση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος φέρεται – κατά την κατηγορία – να είναι το θύμα της απόπειρας εκβίασης ο δικηγόρος στο υπόμνημά του τονίζει “Ο Φλώρος είχε κατά το χρόνο εκείνο, δικηγορικό επιτελείο πολυάνθρωπο, πολυτελές και απαρτιζόμενο από την «αφρόκρεμα» των ποινικολόγων της Αθήνας. Γιατί δεν έσπευσαν να καταγγείλουν την εκβίαση στις Αρχές; Γιατί δεν ζήτησαν αστυνομική προστασία; Γιατί δεν υπέβαλαν μήνυση;”

Οι συνομιλίες που «καίνε» τον Λυκουρέζο

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του documentonews.gr, σε συνομιλίες που έπιασε ο κοριός ανάμεσα σε αλβανούς κακοποιούς και τον Γ. Αντωνόπουλο αλλά και έναν δημοσιογράφο, γίνεται αναφορά σε εμπλοκή του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στην υπόθεση εκβιασμού σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου.

28-01-2019

Συνομιλία Αντωνόπουλου – LEKOCAJ

Αναφέρονται στο θάνατο του TUSHA

Ο Lekocaj υποστηρίζει ότι ο θάνατος οφείλετε σε δηλητηρίαση και όχι σε χρήση ναρκωτικών και προτίθεται να προσδώσει δημοσιότητα σε αυτό.

(όπου Α LEKOCAJ και όπου Β Αντωνόπουλος)

Α: Επειδή εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο Κοίτα να μπορούμε να βρoύμε τέτοιο κανένα φράγκο για να το στείλουμε το πτώμα κάτω.

Β: θα κοιτάξω αυτό τώρα θα κοιτάξουμε

Α: Και εγώ θα πάρω… μίλα και με τον ΛΥΚΟΡΕΖΟ

Β: Ναι

Α: Μίλα και με τον Λυκουρέζο να μας βοηθήσει γιατί δυο εξακόσια κάνει τέτοιο να φύγει κάτω Αλβανία πρώτον και δεύτερον εγώ θα πάρω έναν δημοσιογράφο που τον ξέρεις εσύ έχω μιλήσει στο Τατιάνα Σταφανίδου μαζί του

Β: Ναι

Α: Και θα του πω ζητά ω αυτή την χάρη να μου κάνετε .έχω μιλήσει και με εσένα γατί αυτό είναι δολοφονία δεν είναι αυτό που λέτε εσείς πέθανε από την πρέζα .Κατάλαβες; τι θα κάνουμε ;

Β: Ωραία πες του το πες του το πες του το.

Α:Πες του και το κ Αλέξανδρο

Β: Εντάξει

Α: Πες ότι είναι δυο οκτακόσια να φύγει το τέτοιο

Β: Θα του το πω θα του το πω

Α: Η κάσα και να το πάμε κάτω. Να μας βοηθήσει με κανένα φράγκο .Και είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο να φύγει και αυτός.Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην τέτοια …ξέρεις εσυ.

Β: Θα δούμε θα τα πω αλλά δεν σου υπόσχομαι γι αυτούς.

Α: Με καταλαβαίνεις τι σου λέω γιατί ήταν φίλος μας και ο Μπάκος και ο άλλος.Κατάλαβες;

Β: Λοιπόν θα μιλήσουμε αύριο

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τη «μαφία των φυλακών»

28-01-2019

Συνομιλία μεταξύ Αντωνόπουλο – LEKOCAJ

(Όπου Α ο LEKOCAJ και Β ο Αντωνόπουλος)

Α: Εγώ είμαι.Τι κάνεις εσύ;

Β: Είμαστε στο Δικαστήριο με τον Φλώρο.

Α: Α, με τον πούστη.

Β: Ναι, γιατί είναι η Ενέργκα

Α: Α, είναι η Ενέργκα. Θα το βγάλεις το χαρτί ή δεν θα το βγάλεις;

Β: Όχι δεν θα βγάλω τίποτα σήμερα…

Β: Μπράβο, άκουσε με λίγο. Να το αφήσεις έκπληξη για την ημέρα του δύο εκατομμύρια και του πέντε εκατομμύρια…

6-02-2019

Συνομιλία LEKOCAJ με δημοσιογράφο

(Όπου Α ο δημοσιογράφος και Β ο LEKOCAJ)

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αναφέρεται σε ένα Cd το οποίο υπάρχει σε δικογραφία και δεν έχει απομαγνητοφωνηθεί ολόκληρο.

Β: Ναι όμως αυτοί μπορούν να πούμε εμείς θέλουμε για την υπόθεση δεν μπορουμε να ακουμε 68 giga που μιλάνε ο κόσμος ότι θέλουνε.

Α: Δεν έχει σημασία θα του πεις ποιά θέλεις ακριβώς, του πει ο δικηγόρος από εκεί μέχρι εκεί. όχι,όλα,θα του πει θέλω από εκεί ως εκεί να το εξετάσετε από το τάδε λεπτό …

Β: Ναι υπάρχει εκεί μέσα, υπάρχει ότι ο Αλέξαντρος ο πως τον λένε ο Λυκουρέζος. Ζητάει από τον Ζαφειρόπουλο υποτίθεται δύο εκατομμύρια εγώ ζητώ πέντε εκατομμύρια, ε κάποιος άλλος ζητάει ένα εκατομμύριο

Α: Α, είναι αλήθεια αυτά.

Β: Είναι αλήθεια;

Α: Ναι υπάρχει σε κατάθεση. Από το δικηγόρο Αναγνωστόπουλο, του Φλώρου.

Β: Μπράβο εκεί είναι το ωραίο.

Α: Το θέμα είναι άλλο να το καταθέσεις και άλλο η φωνή,κατάλαβες; Γινόταν παζάρια.

Β: Έγιναν τα παζάρια, είναι μάρτυρας εγώ γι αυτό. Ο Μπάκος (σ.σ. ο συνεργός που δολοφόνησαν στη φυλακή) ξέρεις τι έκανε;Πήρε πενήντα χιλιάρικα για να μην μιλήσει. Όμως τώρα βγαίνουν αυτά και ξέρεις και το άλλο; Μουφεραν ένα χαρτί εδ΄β εμένα στον Κορυδαλλό να το υπογράψω για τριάντα χιλιάρικα. Μου είπαν να σου δώσουν τριάντα χιλιάρικα να υπογράψεις ένα χαρτί, ότι με έβαλε εμένα ο κύριος Αντωνόπουλος να πω αυτά τα παζάρια τα είχε κάνει ο….

Α: Ο Λυκουρέζος.

Β: Ο Λυκουρέζος με τον Αντωνόπουλο επειδή δεν …(ακατάληπτο) αυτό το χαρτί το έχω εδώ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί