Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία δημοσιογράφου στη Βόρεια Ιρλανδία

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν σε σχέση με τον θάνατο της 29χρονης δημοσιογράφου Λίρα ΜακΚι που έπεσε νεκρή από σφαίρες το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Λόντοντερι, στη Βόρεια Ιρλανδία, κατά της διάρκεια ταραχών.

«Η ομάδα του εγκληματολογικού της αστυνομίας συνέλαβε δύο άνδρες, ηλικίας 18 και 19 ετών, με την κατηγορία του νόμου περί τρομοκρατίας και της ανθρωποκτονίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία. Ο θάνατος της δημοσιογράφου αντιμετωπίζεται από τη βορειοϊρλανδική αστυνομία ως τρομοκρατική ενέργεια και διενεργείται έρευνα για ανθρωποκτονία.

Για τον θάνατο της 29χρονης Λάιρα ΜακΚί κατηγορούνται οργανώσεις αντιφρονούντων δημοκρατικών που υποκίνησαν ταραχές έπειτα από έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή Κρέγκαν. Αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες έπεσαν στο σημείο, όπου έσπευσαν βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί.

Η 29χρονη δημοσιογράφος Λίρα ΜακΚι

Family photo/PSNI via AP

Δημοσιογράφος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ένας ένοπλος «εμφανίστηκε από τη γωνία και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προς τα αστυνομικά οχήματα».

Η Λιόνα Ο’ Νιλ έγραψε στο twitter ότι η 29χρονη χτυπήθηκε και έπεσε πίσω από ένα Land Rover της αστυνομίας και ότι οι αστυνομικοί τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε. Πολλά σπίτια όπου κατοικούν οικογένειες βρίσκονται εκεί, είχαν βγει όλοι έξω να δουν τι συμβαίνει. Υπήρχαν νέοι, παιδιά στον δρόμο, έφηβοι που τριγυρνούσαν εκεί και ένας ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως στον δρόμο», πρόσθεσε.

Τα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν ενώ πλησιάζει το Σαββατοκύριακο του Πάσχα για τους καθολικούς, κατά το οποίο οι δημοκρατικοί εορτάζουν την επέτειο της Εξέγερσης του Πάσχα του 1916.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί