Μ. Μποκέας: Πεζοδρόμια – Το Μαλεβίζι της «κοσμογονίας» ζητά ακόμη τα αυτονόητα

Την εικόνα των πεζοδρομίων στην πόλη του Γαζίου ως θέμα αντίληψης της Δημοτικής Αρχής και σεβασμού προς τον άνθρωπο, σχολιάζει, σε ανάρτηση που συνοδεύει με φωτογραφικό υλικό, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, θέτοντας παράλληλα τους στόχους της παράταξης «Το Μαλεβίζι Μπορεί» για την επόμενη μέρα. Ο Μενέλαος Μποκέας, δίνοντας μια πτυχή γύρω από τον άξονα του προγράμματός του, που σχετίζεται  με την ποιότητα ζωής, αναφέρει:

«Πεζοδρόμια: το Μαλεβίζι της «κοσμογονίας» ζητά ακόμη τα αυτονόητα.

Η φροντίδα για το δημόσιο χώρο είναι σεβασμός προς τον άνθρωπο. Η εικόνα των πεζοδρομίων στο #Γάζι είναι θέμα αντίληψης της Δημοτικής Αρχής. Για να γίνει το Γάζι πόλη λειτουργική για όλους, έχει ανάγκη από #πεζοδρόμια. Με σύγχρονες προδιαγραφές και άρτια συντήρηση. Είναι πρωτίστως ζήτημα ασφάλειας. Είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτισμού. Η αξιοπρέπεια στην πρόσβαση είναι δικαίωμα όλων.

Θέτουμε σε προτεραιότητα μεγάλη παρέμβαση για τα πεζοδρόμια στο Γάζι. Στόχος να έχουμε ασφαλή, λειτουργικά, χωρίς εμπόδια πεζοδρόμια και διαβάσεις σε ολόκληρη την πόλη.

 

  • Ξεκινάμε άμεσα μελέτες και διαγωνισμό για την κατασκευή και ανακατασκευή πεζοδρομίων σε όλο το Γάζι.
  • Προχωρούμε σε διαπλάτυνση των πεζοδρομίων (όπου χρειάζεται), σημάνσεις και διαγραμμίσεις.
  • Ειδική μέριμνα για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια με ειδικές ράμπες, λωρίδες πρόσβασης και σήμανση.

 

Οι άνθρωποι του Μαλεβιζίου χρειάζονται, κυρίως, διαφορετική αντιμετώπιση. Είναι πρωτίστως ζήτημα σεβασμού και αξιοπρέπειας».

Δείτε τις φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί