Αντιφασιστικό αφιέρωμα στην ΕΡΤ

Αυτό το Σαββατοκύριακο η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ2 παρουσιάζουν ένα διήμερο, αντιφασιστικό, αφιέρωμα. Αφορμή, η αποφράδα επέτειος της 21ης Απριλίου, μιας και συμπληρώνονται 52 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών. Παρακάτω μερικές από τις εκπομπές ώστε να πάρετε μια καλή γεύση:

Σάββατο

■ Στις 14.00 θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ2 η ταινία του Ντίνου Κατσουρίδη «Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση», με τον Θανάση Βέγγο στον ρόλο του αντιστασιακού κατά της γερμανικής κατοχής.

■ Στις 16.00 στην ΕΡΤ1 οι «Πολίτες της Ευρώπης» με τον Κώστα Αργυρό ασχολούνται με την αναβίωση εθνολαϊκιστικών, νεοφασιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

■ Στις 17.00 ακολουθεί, σε επανάληψη, η συνέντευξη στον Πάνο Χαρίτο της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, ενώ στις 19.00 θα μεταδοθεί το επεισόδιο του «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα» με τίτλο «Η άγνωστη αντίσταση κατά της δικτατορίας».

■ Στις 21.50 η ΕΡΤ1 θα μεταδώσει τη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη με μελοποιημένα έργα μεγάλων Ελλήνων ποιητών, που παρουσιάστηκε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το 1993.

■ Στις 22.00 στην ΕΡΤ2 θα προβληθεί το δράμα του Ροβήρου Μανθούλη «Πρόσωπο με πρόσωπο», μια προφητική ταινία για το αδιέξοδο μιας γενιάς, με φόντο το ταραγμένο πολιτικό κλίμα της Αθήνας του 1966.

Κυριακή

■ Στις 16.00 η Ελενα Κατρίτση ρίχνει φως στη ζωή και στο τραγικό τέλος του 22χρονου φοιτητή Κώστα Γεωργάκη, ο οποίος τα ξημερώματα της 19ης Σεπτεμβρίου 1970 αυτοπυρπολήθηκε στην πλατεία Ματεότι της Γένοβας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χούντα στην Ελλάδα.

■ Στις 17.00 θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ2 το εμβληματικό ντοκιμαντέρ του Νίκου Καβουκίδη «Μαρτυρίες», ένα κινηματογραφικό χρονικό της περιόδου που αρχίζει με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973, και φτάνει έως και τον Αύγουστο του 1975.

■ Στις 17.00 στην ΕΡΤ1 η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα συνομιλούν με τη Μάγδα Φύσσα και τον Γιάννη Μπουτάρη, δύο ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει κατάματα την ακροδεξιά βία.

■ Στις 22.30 στην ΕΡΤ2 θα προβληθεί η ταινία «Ενα τραγούδι δεν φτάνει» της Ελισάβετ Χρονοπούλου με την ιστορία μιας ανερχόμενης ηθοποιού του θεάτρου που συλλαμβάνεται από το στρατιωτικό καθεστώς για αντιστασιακή δράση και οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί