Το πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των Πανεπιστημίων εξήγγειλε από το Πολυτεχνείο Κρήτης ο Γ. Σταθάκης (Βίντεο & φωτο)

Ύψους 40 εκ. ευρώ το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας για τα πανεπιστήμια (3,5 εκ. ευρώ για το Π.Κ. ) που εξήγγειλε από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σταθακης.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη η εξοικονόμηση αφορά την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων. «Έχουμε ξεκινήσει μια σειρά από μεγάλα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικά μεγάλα προγράμματα για την μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υπενθυμίζω ότι η Ελλάδα πάει καλά έχει 29% σήμερα παραγωγή από ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα. Είναι η 4η χώρα στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να το διπλασιάσουμε έως το 2030 και να φτάσουμε στο 60%. Σε αυτό το πλαίσιο των εθνικών στόχων έχουμε εξαγγείλει μια σειρά από προγράμματα που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο για τα δημόσια κτήρια. Ξεκινήσαμε από τα Νοσοκομεία και σήμερα εξαγγέλουμε το πρόγραμμα για τα Πανεπιστήμια».

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ε. Διαμαντόπουλος σημείωσε πως το εκπαιδευτικό ίδρυμα των Χανίων είναι έτοιμο να υλοποιήσει τα συγκεκριμένα προγράμματα. «Το Πολυτεχνείο Κρήτης ήδη μπει σε διάφορα προγράμματα και διαδικασίες σε ότι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση. Ήδη έχουμε υποβάλλει μια πρόταση στην Περιφέρεια Κρήτης για την ενεργειακή αναβάθμιση των αρχικών εγκαταστάσεων, τα πρώτα κτήρια που έγιναν εδώ πέρα. Αυτή έχει προυπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα έχουμε κάνει και την προκήρυξη του φωτοβολταϊκού πάρκου και νομίζω πως είμαστε το μοναδικό Πανεπιστήμιο που έχει προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή». 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης συμμετείχαν οι Πρυτανικές Αρχές του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΤΕΙ Κρήτης.

kriti24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί