Πασχαλιάτικες δράσεις της Άνοιξης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης το φετινό Πάσχα προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να περάσουν μαζί του 4 πρωινά της Μεγάλης Εβδομάδας και 1 πρωινό της επόμενης με δραστηριότητες, αλλιώτικες από τις άλλες και παραδοσιακές!

Από τη Μεγάλη Δευτέρα ως τη Μεγάλη Πέμπτη, 09:30-12:30, τα παιδιά κινηματογραφούν στο εργαστήρι της Βίκης Χρηστάκη «Easter Camp, Ας παίξουμε Σινεμά».

Τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 15:00, μικροί και μεγάλοι ζυμώνουν παραδοσιακά λαμπροκούλουρα σε μορφή κικίνας και πέρδικας και κατασκευάζουν πασχαλιάτικα στολίδια.

Τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, στις 11:00, στο εργαστήρι «Κερί Πασχαλιάς» στολίζουν τις λαμπάδες με μοναδικές χειροποίητες κατασκευές. Αμέσως μετά, στις 12:00, γνωρίζουν μέσα από video και εικόνες πως αναπτύσσεται το αυγό, πως μεγαλώνει και εκκολάπτεται και πως γεννιέται ο νεοσσός και αμέσως μετά θα ξεκινήσει ένα Κυνήγι αβγού μέσα στο Μουσείο σε απρόβλεπτες διαδρομές!

Τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου, μια μεσημεριάτικη μυστική κινηματογραφική προβολή θα ξεκινήσει στις 15:00!

Τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου στις 11:00 η Ελένη Μπετεινάκη, εκτάκτως, αφηγείται μια ιστορία για Πάσχα της νόνας Χελώνας! Κόκκινα αυγά, τσουρέκια, καλιτσούνια, σοκολατένιοι λαγοί …και πολλές σκανταλιές από χελώνες έξυπνες για «γρήγορους»  και καυχησιάρηδες λαγούς!

«…Πάντα περήφανος ο κυρ Λαγός, όπως κι ο προ-προ-προ-παππούς του, εκείνος που την έπαθε στο τρέξιμο απ’ τη χελώνα τα χρόνια τα παλιά, καυχιέται πως το Πάσχα θα τσουγκρίσει και θα σπάσει όλων τ’ αυγά με τα δικά του. Η νόνα η Χελώνα όμως, με τα δέκα της εγγόνια, κάτι του σκαρώνει…»!

*Το παραμύθι είναι διασκευή της Ελένης Μπετεινάκη από το ομώνυμο παραμύθι της Λότης Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου.

Την Πέμπτη 2 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 15:00, γιορτάζουμε τον ερχομό της άνοιξης και τον αποτυπώνουμε σε χειροτεχνίες και ζωγραφιές στον πάγκο του Ερευνότοπου!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί