Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Καλαμάτα (Live)

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλάει αυτή την ώρα στην Καλαμάτα στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας.

Δείτε απευθείας

Ομιλία στην Καλαμάτα

Απόψε στην Καλαμάτα χτύπησε η καρδιά της δημοκρατικής Πελοποννήσου. Ένα πλατύ λαϊκό ρεύμα βγαίνει μπροστά σε όλη την Ελλάδα και δίνει απαντήσεις σε κάθε πόλη, σε κάθε Περιφέρεια.Η Ελλάδα στηρίζεται πλέον στις δικές της δυνάμεις, απελευθερωμένη από το πλαίσιο της τιμωρητικής λιτότητας και των καταναγκασμών. Αυτά δεν είναι δικά μας πεπραγμένα. Είναι συλλογικό κτήμα του ελληνικού λαού. Του ελληνικού λαού που έφερε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.Έχουμε ανάγκη την Ευρώπη της αλληλεγγύης απέναντι στο διχασμό.Την Ευρώπη της Δημοκρατίας απέναντι στην ασυδοσία.Την Ευρώπη των πολλών απέναντι στην Ευρώπη των ελίτ.Αυτή είναι η δική μας Ευρώπη. #ΕνώνουμεΔυνάμεις

Gepostet von Alexis Tsipras am Donnerstag, 18. April 2019

“Την απάντηση στο ποιος θα κυβερνά αυτή τη χώρα θα τη δώσει ο λαός και μόνο ο λαός και όχι οι πραπαγανδιστές των ΜΜΕ της ολιγαρχίας”, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του στην Καλαμάτα, όταν οι συγκεντρωμένοι φώναξαν το σύνθημα “είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός”.

«Θα αναδειχτούν τα μεγάλα  πολιτικά διλήμματα της επόμενης περιόδου»

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο συντονιστικό της εκλογικής επιτροπής, το οποίο συνεδρίαση την Τετάρτη 17 Απριλίου, έδωσε έμφαση στην ιδιαίτερα θετική δυναμική των πρώτων βημάτων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς και στην αναγκαιότητα συγκρότησης πλατιών τοπικών  επιτροπών στήριξης σε όλη την Ελλάδα. Η μαζική προσέλευση  στις πρόσφατες εκδηλώσεις δείχνει την ισχυρή κοινωνική βάση του νέου εγχειρήματος, το οποίο και φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης, αλλά και ενεργοποίησης των ευρύτερων λαϊκών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, σχολίασε ο πρωθυπουργος.

Στις περιοδείες και τις παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος, όπως αυτή στην Καλαμάτα, αλλά και στην καμπάνια του εκλογικού σχήματος, θα αναδειχτούν οι προγραμματικές θέσεις, το σχέδιο και το όραμα της προοδευτικής συμπαράταξης, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, θα αναδειχτούν τα μεγάλα  πολιτικά διλήμματα της επόμενης περιόδου, στη βάση των οποίων θα συγκροτηθεί και η πολιτική σύγκρουση μεταξύ της Αριστεράς και της Δεξιάς,  μεταξύ των προοδευτικών και των συντηρητικών δυνάμεων. Τα διλήμματα αυτά αφορούν τόσο την κατεύθυνση που θα πάρει τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη,  και το αν ο πιστός φίλος του Κ. Μητσοτάκη και εχθρός της Ελλάδας Μ. Βέμπερ θα γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, όσο  και τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, το κοινωνικό  κράτος, το ασφαλιστικό σύστημα, το εισόδημα των πολιτών, την ανάπτυξη, την απασχόληση, τους μισθούς.

«Η κινητήρια δύναμή μας είναι  οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες, ο δημοκρατικός κόσμος, όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη στις 26 Μαΐου και θα την κερδίσουμε», σημείωσε τέλος ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί