Φοιτητές έκαψαν 10.000 στρέμματα κάνοντας μπάρμπεκιου – Τους επιβλήθηκε απίστευτο πρόστιμο

Όταν πριν λίγους μήνες δύο φοιτητές στην Ιταλία προκαλούσαν μεγάλη δασική φωτιά προσπαθώντας να κάνουν μπάρμπεκιου, ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν έβλεπαν ότι θα καλούνταν να πληρώσουν ως πρόστιμο συνολικά 27 εκατ. ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι δύο άνδρες ηλικίας 22 ετών, έκαναν μπάρμπεκιου σε σπίτι που ανήκε στον παππού ενός εξ αυτών σε ορεινή περιοχή του Κόμο. Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν καλά, με αποτέλεσμα να καούν περίπου 10.000 στρέμματα δάσους ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στα 1.000 εξ αυτών έχει θεωρηθεί μη αναστρέψιμη.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από το συγκεκριμένο σπίτι με πιο συγκεκριμένα από κάρβουνα από το μπάρμπεκιου, με τις εξαιρετικά ξηρές συνθήκες που επικρατούσαν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωσή της. Τόσο οι δύο νεαροί όσο και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την καταστροφή.

Την Τετάρτη ήρθε και η “λυπητερή”, με τις δικαστικές αρχές να αποφασίζουν την επιβολή προστίμου 13,5 εκατ. ευρώ στον κάθε ένα από τους φοιτητές. Το ύψος του ποσού προέκυψε με βάση μια φόρμουλα που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της έκτασης των ζημιών, σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς.

“Είμαστε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι μιας πυρκαγιάς που δεν μπορεί να εξηγηθεί. Εμείς είμαστε τα πραγματικά θύματα αυτής της ιστορίας. Εμείς ειδοποιήσαμε αμέσως την πυροσβεστική και προσπαθήσαμε να την σβήσουμε” δήλωσε ένας από τους νεαρούς στην εφημερίδα La Stampa.

Ο εισαγγελέας πάντως δήλωσε στο τοπικό Il Giorno Como ότι το πρόστιμο είναι “ένα μήνυμα ότι πρέπει να ωθήσουμε τους ανθρώπους να γίνουν πιο υπεύθυνοι για την προστασία του περιβάλλοντος”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί