Δικηγορικός Σύλλογος: Ούτε χάρες αλλά ούτε και δυσμενής μεταχείριση για τους δικηγόρους

Μετά τα εντάλματα συλλήψεως κατά δικηγόρων των τελευταίων ημερών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε Έλληνα πολίτη».

Ακόμη, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι εκείνο που αναμένει από «την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίηση».

Παράλληλα, ο ΔΣΑ εμμένει στην πάγια θέση του ότι «σύμφωνα με τις αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και της δικηγορικής δεοντολογίας, η ποινική προδικασία είναι μυστική και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να δημοσιοποιεί στοιχεία της δικογραφίας σε τρίτους, πολλώ μάλλον μέσω των ΜΜΕ» και προσθέτει:

«Η απαγόρευση αυτή είναι βασικό στοιχείο του ποινικοδικονομικού μας συστήματος και του νομικού μας πολιτισμού, και δεν κάμπτεται ούτε για τους υπερασπιστές διαδίκων της ποινικής δίκης. Η προσκομιδή των όποιων στοιχείων από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης πραγματοποιείται μόνο στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι «η Δικαιοσύνη οφείλει να πράττει απερίσπαστη το καθήκον της, σύμφωνα με το νόμο και με την απροσωπόληπτη κρίση της».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί