Αθωώθηκαν οι αγωνίστριες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ – Ένοχος ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ

Ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές της δίκης του αστυνομικού των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών Ευαγγελία Αλεξάκη και συνέλαβε την καθαρίστρια Βάσω Γκόβα, η δίκη ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Η υπόθεση συνεκδικάστηκε με τη μήνυση του αστυνομικού εναντίον των καθαριστριών, οι οποίες βρέθηκαν «κατηγορούμενες» επειδή αντιστάθηκαν στις μαζικές απολύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, και με βάση τις δύο υποθέσεις ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό της Ευαγγελίας Αλεξάκη (σ.σ.: κατηγορία της σωματικής βλάβης) και του υπεβλήθη ποινή φυλάκισης 8μηνών, με τριετή αναστολή. Στον αστυνομικό, το δικαστήριο επέβαλε να αποζημιώσει χρηματικά την καθαρίστρια που τραυμάτισε. Ωστόσο, η ποινή είναι εφέσιμη, κι όπως δήλωσε ο δικηγόρος του καταδικασθέντα, θα ασκήσουν έφεση, οπότε η δίκη θα έχει συνέχεια σε δεύτερο βαθμό.

Παράλληλα, οι αγωνίστριες καθαρίστριες κρίθηκαν αθώες και σίγουρα χαρούμενες τόσο για την (αναμενόμενη, με βάση τη λογική) απόφαση όσο και για το κύμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε.

Left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί