Κρήτη: Τους “τσάκωσε” η αστυνομία την ώρα που φόρτωναν τα κλεμμένα ζώα σε φορτηγό!

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου,  του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, τρεις Έλληνες, ηλικίας 19, 29 και 30 ετών κατηγορούμενοι για ζωοκλοπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 36χρονου,74 προβατοειδή. Στη συνέχεια ο 19χρονος με τον 30χρονο προσπάθησαν να τα φορτώσουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο άνδρες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου προέκυψε η εμπλοκή και του 29χρονου στην υπόθεση της ζωοκλοπής ο οποίος και συνελήφθη.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης παράνομων δραστηριοτήτων, ενώ τα αφαιρεθέντα προβατοειδή αποδόθηκαν στον παθόντα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί