Κρήτη: Ξεσηκωμός κατοίκων – Ζητούν να απομακρυνθούν κεραίες κινητής τηλεφωνίας (Φωτο)

Την άμεση απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή τους ζητάνε για άλλη μια φορά οι κάτοικοι των Παχιανών.

Δείτε ακόμη: Κρήτη: Διαμαρτυρία κατοίκων – Καταγγέλλουν ότι τοποθετήθηκαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας (Φωτο)

Οι κεραίες είναι τοποθετημένες σε ταράτσα σπιτιού της οδού Παχιανών στη καρδιά της συνοικίας, με τους κατοίκους να αντιδρούν και να ζητάνε την άμεση απομάκρυνσή τους. Για αυτό και το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην οποία έλαβαν μέρος δεκάδες κάτοικοι της περιοχής ζητώντας από τους αρμόδιους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να απεγκαταστηθούν οι κεραίες οι οποίες όπως τόνιζαν σε κάθε τόνο προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

Στο πλευρό τους οι κάτοικοι είχαν Αντιδημάρχους νυν και υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και άλλους φορείς.

Υπάρχει η διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο, ότι σε δυο ημέρες το αργότερο, θα γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από την πολεοδομία“, τόνισε στις δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Χανίων Σταύρος Φιωτάκης.

Είμαστε δίπλα στους κατοίκους, στο πλευρό τους, είναι δίκαια τα αιτήματα τους“, δήλωσε ο Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Χανίων Αρτέμης Κουτσαυτάκης.

Η υγεία των ανθρώπων εδώ στα Παχιανά είναι πάνω από όλα και πάνω από… τα κέρδη των μεγάλων εταιριών κινητής τηλεφωνίας“, είπε από την πλευρά του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων Νίκος Βουρλάκης.

Πρέπει να επικρατήσει η νομιμότητα” είπε ο  Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κονταξάκης Γιώργος.

Διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει καμία αδεία και τα χτίσματα με τις κατασκευές ποιυ υπάρχουν εκεί, δεν πρέπει να υφίστανται” υπογράμμισε η  Υποψήφια Δημοτικός σύμβουλος Χανίων Νάνσυ Αγγελάκη.

” Είναι αδιανόητο να δεχθούμε στην περιοχή μας τις κεραίες” είπε κάθετα και κατηγορηματικά ο Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων Δημήτρης Λειψάκης.

Στις νομικές κινήσεις που θα ακολουθήσουν οι κάτοικοι της περιοχής το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέρθηκε η  Δικηγόρος Χανίων Ρούλα Παυλαντωνέα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί