Απελευθερώνεται η εμπορία αποσταγμάτων μικρών παραγωγών

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή, δίνεται η δυνατότητα στους διήμερους αποσταγματοποιούς να διαθέσουν, με νόμιμα παραστατικά, τα προϊόντα απόσταξης που έχουν, απλά και μόνο με την δήλωση των αποθεμάτων τους στο αρμόδιο τελωνείο.

Όσοι έχουν στην κατοχή τους απλούς χάλκινους άμβυκες χωρητικότητας μέχρι 130 λίτρα ή πήλινους μέχρι 40 λίτρα και είχαν προϊόν απόσταξης στις 18-3-2019 που δεν είχε διατεθεί, μπορούν να το διαθέσουν, καθώς και αυτοί που το προϊόν δεν προέρχεται από δική τους παραγωγή. Η διάθεση των αποθεμάτων  πρέπει να γίνει να γίνει το αργότερο μέσα σε ένα χρόνο από την αρχή ισχύος της προτεινόμενης διάταξης.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται επίσης η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις (εστιατόρια κτλ) που έχουν προς διάθεση χύμα προϊόντα, να έχουν σε ευκρινές σημείο έγγραφο με την ταυτότητα προέλευσης αυτών των προϊόντων. Η διάταξη αποσκοπεί στην ενίσχυση του αισθήματος ευθύνης των εν λόγω προμηθευτών αλλά και των επιχειρήσεων που διαθέτουν στην κατανάλωση το προϊόν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί