Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 56χρονο για “μαϊμού” προϊόντα – Πάνω από 4.500.000 ευρώ τα κέρδη

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο κυρίως την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε περιοχές των Δήμων Χερσονήσου και Ηρακλείου.

Συνελήφθη 56χρονος Έλληνας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα ενός Έλληνα 48 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν περισσότερα από 70.000 είδη απομιμητικών προϊόντων (είδη ένδυσης και υπόδησης, τσάντες, πορτοφόλια, ζώνες κ.α) διαφόρων εταιρειών.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε αποθηκευτικούς και λοιπούς χώρους, που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι δύο ημεδαποί, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν συνολικά (74.283) προϊόντα απομίμησης.

Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των  153.255 ευρώ ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, κοντέινερ και πλήθος εγγράφων.

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών από τις παθούσες εταιρείες, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιριών, υπερβαίνει τα (4.500.000) ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί