Ένας νεκρός από πυροβολισμούς έξω από κλαμπ στη Μελβούρνη

Πυροβολισμοί μέσα από ένα αυτοκίνητο προς το πλήθος που βρισκόταν έξω από πολυσύχναστο νυχτερινό κλαμπ της Μελβούρνης προκάλεσαν χθες βράδυ το θάνατο ενός 37χρονου από το προσωπικό ασφαλείας του κέντρου διασκέδασης και τον τραυματισμό ακόμα τριών ανθρώπων.

Σε κρίσιμη κατάσταση ένας 28χρονος, ενώ οι άλλοι δύο, ηλικίας 29 και 50 ετών, δεν φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα. Πρόκειται για δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας που ήταν στην πόρτα του κλαμπ Love Machine και έναν πελάτη που περίμενε για να μπει.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε στο AFP ότι δεν πρόκειται μάλλον για κάποιο επεισόδιο που συνδέεται με την τρομοκρατία. Οι ερευνητές επικεντρώνονται κυρίως στην εκδοχή να αφορά συμμορίες μοτοσικλετιστών, γράφει η εφημερίδα The Age της Μελβούρνης.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει αυτή τη στιγμή ότι αυτό είναι μέρος μιας ευρύτερης ατζέντας», δήλωσε ο Άντριου Στάμπερ από την αστυνομία της πολιτείας Βικτώριας. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε οποιονδήποτε έχει βίντεο ή πληροφορίες να εμφανιστεί στην αστυονμίας, που προσπαθεί παράλληλα να επαληθεύσει αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στο περιστατικό αυτό και μια μαύρη Porsche η οποία εθεάθη να φεύγει από τη συνοικία και αργότερα βρέθηκε τυλιγμένη στις φλόγες σε άλλη περιοχή.

Τον περασμένο μήνα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στη Μελβούρνη. Πέρυσι επτά μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους στα δυτικά της χώρας, ενώ ο δράστης αυτοκτόνησε.

Οι επιθέσεις με πυροβόλα όπλα είναι σπάνιες στην Αυστραλία, όπου οι νόμοι για την οπλοφορία είναι αυστηροί μετά τον θάνατο 35 ανθρώπων το 1996 στο Πορτ Άρθουρ της Τασμανίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί