Βενιζέλος «καίει» Άδωνη – Λοβέρδο: Όταν έγραφε ότι η δωροδοκία δεν υπάγεται στο άρθρο 86 και δεν παραγράφεται

Από το 2011 ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία» διατύπωνε την άποψη ότι στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών δεν περιλαμβάνονται τα αδικήματα της δωροδοκίας ή της διακίνησης μαύρου χρήματος και ως εκ τούτου δεν παραγράφονται.

Αυτό ήταν και ένα επίμαχο σημείο, όπου βάσισαν την υπερασπιστική τους γραμμή οι Άδωνης Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος, που επέμεναν ότι τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν τους αφορούν καθώς έχουν παραγραφεί.

Ο Ε. Βενιζέλος, διαχωρίζει τις εσφαλμένες ή επιβλαβείς επιλογές που γίνονται με πολιτικά κριτήρια, χωρίς ποινικό δόλο και χωρίς προσωπικό όφελος από τα άθλια φαινόμενα της δωροδοκίας και της διακίνησης μαύρου χρήματος, που πρέπει να διωχθούν ποινικά χωρίς την παρεμπόδιση του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Βέβαια σήμερα τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι καθηγητές της Νομικής και του Συνταγματικού Δικαίου υποστηρίζουν ότι είναι θέμα…ερμηνείας του άρθρου.

Δείτε: Κυνικός Βενιζέλος: Θέλει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για παραγραφή της Novartis και άλλων σκανδάλων (βίντεο)

Με το συγκεκριμένο άρθρο στην «Ελευθεροτυπία» ο Ε. Βενιζέλος δικαιώνει και την Εισαγγελία Διαφθοράς αλλά και τη Βουλή, ότι η συγκεκριμένη κατηγορία κατά των δύο υπουργών δεν έχει παραγραφεί και δεν υπάγεται στο άρθρο 86.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο Ε. Βενιζέλος σημειώνει:

“Άλλωστε η εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος έχει πλέον εμπλουτιστεί από το νέο δεδομένο της ποινικής μεταχείρισης της διακίνησης μαύρου  χρήματος, που δεν εμπίπτει στα χρονικά όρια του άρθρου 86 εφόσον διασώζεται το προϊόν εγκλήματος. Αυτό είναι μια ευκαιρία να συμφωνήσουμε ευρύτερα στο δημόσιο διάλογο ότι είναι άλλο εσφαλμένες η και επιβλαβείς επιλογές, που γίνονται με πολιτικά κριτήρια, αλλά χωρίς ποινικό δόλο  και χωρίς προσωπικό όφελος, και άλλο τα άθλια φαινόμενα της δωροδοκίας ή της διακίνησης μαύρου χρήματος, η ποινική αντιμετώπιση των οποίων δεν παρεμποδίζεται από το άρθρο 86 του Συντάγματος, όπως και αν αυτό ερμηνευτεί”.

πηγή: documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί