22,6 εκατ. το χρόνο ξοδεύει το Facebook για να είναι ασφαλής ο Ζούκεμπεργκ

Με τεράστια ποσά χρηματοδοτεί την ασφάλεια του ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκεμπεργκ το Facebook, το οποίο το 2018 κοστολόγησε τη σωματική ακεραιότητα του ίδιου και της οικογένειάς του στα 22,6 εκατομμύρια, 9 εκατομμύρια παραπάνω, σε σχέση με το 2017.

Σύμφωνα με τον Guardian, από αυτό το ποσό τα 2,6 εκατ. δαπανήθηκαν για να χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου ιδιωτικά τζετ για τη μετακίνησή του.

Τα σκάνδαλα είναι πολλά

Είναι πιθανόν αυτή η ραγδαία αύξηση του προϋπολογισμού για την ασφάλεια του ιδιοκτήτη του Facebook να έχει σχέση με την κριτική που έχει δεχτεί η επιχείρησή του για σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει, όσον αφορά τη χρήση προσωπικών δεδομένων.

Πρόσφατα, το Facebook παραδέχτηκε ότι είχε αποθηκεύσει 600 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης χρηστών, στους οποίους θα μπορούσε να είχε πρόσβαση οποιοδήποτε μέλος του προσωπικού.

Ακόμη, νωπές είναι οι μνήμες όσον αφορά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, για το οποίο το Facebook κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε δεδομένα των χρηστών για να εξυπηρετήσει την καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ.

Όταν αποκαλύφθηκε, ο Ζούκεμπεργκ είχε αναγκαστεί να καταθέσει στο Κογκρέσο, όπου δήλωσε μετανιωμένος για την ανάμειξη του κοινωνικού δικτύου στο εγχείρημα.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί