Σε Πυροσβεστικό Σταθμό αναβαθμίζεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας

Συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη είχε την Πέμπτη 11/04/2019,  ο Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης με κύριο θέμα την ικανοποίηση του διαχρονικού αιτήματος της Πυροσβεστικής Λασιθίου για την αναβάθμιση του Κλιμακίου Σητείας σε Πυροσβεστικό Σταθμό.

 

Ένα αίτημα που ο Μανόλης Θραψανιώτης είχε θέσει κατ’ επανάληψη, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα αναβάθμισης του κλιμακίου λόγω των αναγκών της περιοχής, όπως η λειτουργία  του Αεροδρομίου, το εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο, το Γαιοπάρκο, τη μελλοντική διασύνδεση του αγωγού φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο που θα καταλήξει εκεί, αλλά και τη μεγάλη έκταση του Δήμου Σητείας και του δύσκολου οδικού δικτύου.

 

    Η Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το Συμβούλιο  Επιτελικού Σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά από σχετική ανάλυση και συζήτηση, έλαβε θετική απόφαση για την αναβάθμιση. Η Υπουργός  τόνισε ότι αποδέχεται την απόφαση και θα προωθηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες ενέργειες για την ταχύτερη υλοποίηση της απόφασης.

 

  Συζήτησαν επίσης το θέμα της μετακίνησης του οχήματος της πυροσβεστικής από τον Άγιο Νικόλαο στα Ανώγεια και η Υπουργός τόνισε ότι αποφάσεις τέτοιες, που δημιουργούν εντάσεις στην κοινωνία, καλό είναι να αποφεύγονται.

   Ο στόχος πρέπει να είναι η κατά το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού αλλά και των μέσων, ώστε να επιτυγχάνεται ο σκοπός που δεν είναι άλλος από την καλύτερη δυνατή προστασία από τις πυρκαγιές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί