Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τοπικές κοινότητες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν οι Τοπικές Κοινότητες Σκινιά , Καραβάδου, Δεματίου, Καστελλιανών και Γαρίπας , ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης προς την Περιφέρεια Κρήτης, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις παραπάνω περιοχές από τις 5-7 Απριλίου 2019.

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας αφορά την άμεση διαχείριση των συνεπειών από καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα όπου οι ζημιές στις καλλιέργειες, στο ζωικό κεφάλαιο αλλά και στις υποδομές του Δήμου ήταν ιδιαίτερα σοβαρές.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου 2019, ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσης των πληγέντων.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί