Γ. Κουράκης: Το Ηράκλειο έχει μεγάλη Ιστορία και του αξίζει ένα ακόμα καλύτερο μέλλον

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ομιλία του Γιάννη Κουράκη στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, αλλά κυρίως οι ρεαλιστικές προτάσεις που κατέθεσε για το θέμα της Αστικής Ανάπτυξης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» ανέφερε τα εξής:

«Η ομιλία μου στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών την Πέμπτη 11 Απριλίου στις Βρυξέλλες για το θέμα της αστικής ανάπτυξης είχε ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας της τοπικής διάστασης των πολιτικών. Ο κάθε δήμος πρέπει να έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να εφαρμόζει ολοκληρωμένα καινοτόμα προγράμματα που ενισχύουν την οικονομία αναβαθμίζουν την εικόνα της πόλης και εδραιώνουν την κοινωνική συνοχή. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο όταν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μια αλυσίδα συνδεδεμένων προβλημάτων δημιουργούνται σημαντικά και διαχρονικά οφέλη για τους πολίτες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο στόχος μου για το Ηράκλειο»

Ο Γιάννης Κουράκης, ζήτησε μεταξύ άλλων, να πραγματοποιηθεί μια ευρεία on line διαβούλευση των δήμων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ στην ερώτηση, για το πως μπορεί το Ηράκλειο να ωφεληθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία απάντησε:
«Στην παρέμβαση μου ζήτησα αυξημένους πόρους, μεγαλύτερη ευελιξία στις χρηματοδοτήσεις και ενίσχυση της στήριξης των δημοτικών αρχών για να είναι σε θέση να εφαρμόσουν τα νέα προγράμματα.

Απαίτησα να πραγματοποιηθεί ένας πανευρωπαϊκός διάλογος των δήμων για να καταλήξουμε στις καλύτερες λύσεις. Το Ηράκλειο εκμεταλλευόμενο τη νέα γενιά προγραμμάτων έχει τη δυνατότητα να προωθήσει μια ολοκληρωμένη δέσμη πολιτικών που οδηγούν στην πρόοδο και στην ευημερία των πολιτών. Αρκεί να υπάρξει μια αποτελεσματική δημοτική αρχή με σχέδιο όραμα και εμπειρία στην υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων. Η πόλη μας έχει μεγάλη Ιστορία και της αξίζει ένα ακόμα καλύτερο μέλλον!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί