Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για το ζήτημα των Λαϊκών Αγορών στο δήμο Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”, σχετικά με το θέμα των Λαϊκών Αγορών στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα έρχεται στην επιφάνεια με πολύ οξυμένο τρόπο το ζήτημα του τόπου πραγματοποίησης λαϊκής αγοράς που φαίνεται ότι απασχολεί πολλές συνοικίες του Ηρακλείου (Αλικαρνασσό, Μασταμπά και αλλού).

Κάτοικοι και έμποροι-παραγωγοί βρίσκονται σε «εμπόλεμη κατάσταση» καθώς η δημοτική αρχή Ηρακλείου, η περιφερειακή αρχή και η ΕΛΑ (Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας) νίπτουν τας χείρας τους για να μην πούμε ότι υποδαυλίζουν τις τεχνητές αυτές αντιπαραθέσεις.

Δικαίως οι κάτοικοι δυσανασχετούν όταν για χρόνια υφίστανται τις συνέπειες αυτής της κατάστασης που φέρνει μπροστά στα σπίτια τους ένα βάρος που δεν μπορούν να σηκώσουν οι συνοικίες από άποψη υποδομών. Δικαίως και οι έμποροι-παραγωγοί θέλουν έναν χώρο που να εξυπηρετεί τον κόσμο που ψωνίζει.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τόσο μέσα όσο και έξω από το δημοτικό συμβούλιο ήταν η μοναδική παράταξη που πρότεινε συγκεκριμένη λύση την οποία όμως δεν υιοθέτησε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου: η λαϊκή σε όλες τις συνοικίες να διεξάγεται σε ένα μόνιμο μέρος, σε ιδιόκτητα οικόπεδα του Δ. Ηρακλείου που θα διαμορφωθούν κατάλληλα με όλες τις αναγκαίες υποδομές (τουαλέτες, χώροι στάθμευσης, κλπ). Ειδικά στην Αλικαρνασσό, που το ζήτημα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα οξυμένο – μοναδική λύση αποτελεί η διεξαγωγή της λαϊκής της Τρίτης στο οικόπεδο του δήμου Ηρακλείου έξω από τις φυλακές και γι αυτό θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η εφαρμογή της μελέτης που υπάρχει γι αυτή τη χρήση. Σε αυτό συμφωνούν κάτοικοι και έμποροι-παραγωγοί. Το ίδιο να ισχύσει σε όλες τις συνοικίες του Δήμου.

Καλούμε τους κάτοικους αλλά και τους εμπόρους-παραγωγούς από κοινού να παλέψουν ενάντια στους εκπροσώπους της τοπικής διοίκησης (Δήμου και Περιφέρειας) που τους εμπαίζουν με δήθεν προτάσεις που ξέρουν ότι δεν πρόκειται να ευοδωθούν (πχ οικόπεδο Νιταδώρου) αλλά και κωλυσιεργίες (πχ Φάρος ως προσωρινή λύση). Ούτε σε αυτό το φαινομενικά απλό ζήτημα, Δήμος-Περιφέρεια-κυβέρνηση δεν μπορούν να δώσουν λύση προς όφελος των λαϊκών αναγκών, να σταματήσουν την ταλαιπωρία εκατοντάδων Ηρακλειωτών.

Να βγάλουν συμπεράσματα για παλιούς και νέους δήθεν σωτήρες-υποψήφιους δημάρχους που τα «οράματα» τους για το όφελος των λίγων δεν χωράνε καθημερινά και «πεζά» προβλήματα όπως αυτό της διεξαγωγής της λαϊκής.  Μόνο έτσι μπορεί να εξηγήσει κανείς την αδιαφορία τους για το ζήτημα αυτό.

Τέλος καλούμε τον Ηρακλειώτικο λαό να δυναμώσει το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, με αγωνιστική διάθεση να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα του. Να μην περιμένει τους δήθεν σωτήρες αλλά με δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση με τους κομμουνιστές μπροστά να φέρει ο ίδιος στο προσκήνιο τα προβλήματα του και να διεκδικήσει τη λύση τους για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί