Από αύριο στο Ηράκλειο το 25ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σχολικού Μπάσκετ

Στο Ηράκλειο πρόκειται να διεξαχθεί το 25ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σχολικού Μπάσκετ από τις 12 μέχρι τις 20 Απριλίου 2019. Την εκδήλωση αυτή οργανώνουν από κοινού η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ, το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων  το Δήμο Χερσονήσου και την ΕΠΦΑΝΗ.

Πάνω από 30 χώρες από όλες σχεδόν τις περιοχές του πλανήτη στέλνουν τις σχολικές ομάδες που πρώτευσαν στο εσωτερικό τους πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, για να διεκδικήσουν το παγκόσμιο στέμμα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται:

“Η αφρόκρεμα του παγκόσμιου σχολικού μπάσκετ θα φιλοξενηθεί στο νησί και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αναδειχτεί η θερμή φιλοξενία που διακρίνει το λαό μας και να διαφημίσουμε με αυτόν τον τρόπο τη χώρα μας.

Παράλληλα θα μας δοθεί η δυνατότητα να αναδείξουμε τον πολιτισμό και την ιστορία μας αγκαλιάζοντας τους καλεσμένους μας με τα σχολεία μας και τα παιδιά μας. Κάθε χώρα που θα αγωνισθεί έχει υιοθετηθεί από δικά μας σχολεία – αντιπρόσωποι του τόπου μας. Επομένως και δικός σας αντιπρόσωπος.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος σε αυτό το πανηγύρι Αθλητισμού, Πολιτισμού και Συναδέλφωσης των λαών μέσα από την ελπίδα του μέλλοντος που εκπροσωπούν όλοι οι νέοι όλων των χωρών συμμετέχοντας στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του πρωταθλήματος”:

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Η Τελετή Έναρξης θα γίνει το  Σάββατο 13 Απριλίου  2019  στις  19:30 στο Κεντρικό Κλειστό Γήπεδο –  2 Αοράκια.

  1. ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

Η ημέρα των Εθνών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  16 Απριλίου 2019 από τις

16:00 έως τις 20:00στην  Πλατεία  Ιδης (Σταυρό της Πόλης)

  1. ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Οι τελικοί αγώνες,οι απονομές και η τελετή λήξης θα γίνουν την

Παρασκευή 19 Απριλίου από τις 16:00 έως τις 21:00

Tο πρόγραμμα των αγώνων υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης   (http://www.greecewscb2019.gr).

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί