Απίστευτη δήλωση από τον Χ. Αθανασίου: «Η μίζα είναι στα… καθήκοντα του υπουργού» (βίντεο)

«Η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» υποστήριξε ο βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου πριν λίγο στην ΕΡΤ απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων.

Στην αρχή ο Χ. Αθανασίου επιχείρησε να αποφύγει να εκθέσει την άποψή του λέγοντας: «Αν ένα αδίκημα ανάγεται στα καθήκοντα ή όχι του υπουργού είναι αρμόδια να τα κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια».

Αλλά στη συνέχεια υποστήριξε: «Δεν θα την έπαιρνε την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του, διότι αν δεν ασκούσε τα καθήκοντα δεν θα τα έπαιρνε».

Είναι στα καθήκοντα ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του ρώτησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ1, για να λάβει την ξεκάθαρη απάντηση: «Είναι στα καθήκοντά του».

“Οι συγκεκριμένες περιστάσεις είναι κατα την ενάσκηση των καθηκόντων από εκεί και πέρα για κάθε αδίκημα αν είναι ή όχι το κρίνουν τα αρμόδια συμβούλια” εξήγησε λίγο αργότερα.

Αναφορικά με τη στάση της Ν.Δ. στην άρση ασυλίας του Αν. Λοβέρδου ο κ. Αθανασίου είπε ότι θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Στη συνέχεια ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε ότι είναι άκυρες όλες οι καταθέσεις των μαρτύρων με βάση το νόμο για τους προστατευόμενους μάρτυρες και οι Εισαγγελείς έχουν κάνει λάθος ενώ πρόσθεσε ότι “δεν είναι στο απυρόβλητο η Δικαιοσύνη”.

Εκτενέστερο απόσπασμα από τις δηλώσεις του Χ. Αθανασίου στην ΕΡΤ1:

Μαξίμου: Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την άποψη Αθανασίου ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού;

«Μετά τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για τον σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis» επισημαίνεται από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνεται, «με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι “η μίζα είναι στα καθήκοντά του υπουργού” και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην Υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες».

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών» συμπληρώνει το Μέγαρο Μαξίμου, καταλήγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα».

Κατ. Μπρ. – Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί